Gemeente feliciteert Kuunders Technoworks met Innovation Award

BAKEL – Met de Kuma plaatwerkdetectiemachine won Kuunders Technoworks woensdagavond 7 maart de Commerciële Innovatie Award, één van de TechniShow Innovation Awards, tijdens de Avond van de Maakindustrie in Utrecht.

De gemeente Gemert-Bakel is trots op Kuunders Technoworks, een voorbeeld van de regionale innovatieve maakindustrie. Om het succes samen te vieren, bracht wethouder Bankers directeur Willem Kuunders een taart in zijn nieuwe bedrijfsvestiging op het industrieterrein in Bakel.
De ontwikkeling van de machine is geheel toe te rekenen aan Kuunders Technoworks. Voor de ontwikkeling van deze machine is wel een Metropoolregio innovatiebijdrage verleend, waarna, na ontwerp, Kuunders mede met hulp van Brainport Development in contact is gebracht met andere bedrijven in de regio. De ontwikkeling en bouw van de machine heeft hierdoor een versnelling gekregen.
Kuunders Technoworks uit Bakel presenteert deze nieuwe gepatenteerde machine ‘Kuma’ op de Technishow van 20 tot en met 23 maart in de jaarbeurs in Utrecht. Het bedrijf heeft gemerkt dat uitsorteren en merken van laser uitgesneden onderdelen uit metalen platen bij veel bedrijven nog ‘met de hand’ gebeurt. Dit heeft als gevolg dat er zich fouten voordoen die kunnen leiden tot herstelwerkzaamheden of nog erger: fout geleverde producten bij de klant. Kuunders heeft met de Kuma een machine ontwikkeld die deze identificeert door middel van 3D-vision en codeert met een inkjetprinter waardoor het proces smart en lean kan worden gemaakt. Met de nieuwe machine ontstaan er minder fouten en kan de plaatbewerker zich bezighouden met zijn hoofdtaak in plaats van dat hij zoekende is naar de juiste onderdelen.

Foto's:


K