Luc Scheepers start met derde plek

GEMERT – Gemertse karter Luc Scheepers heeft afgelopen weekend een prima start gemaakt bij het Nederlands Kampioenschap karten, door direct naar het podium te rijden.

Op zijn nieuwe Zanardi chassis zit de snelheid, tijdens de vrijdag training op het circuit van Genk (B), er direct al goed in. De motor is aan het loskomen en het nieuwe voorgeschreven band-type geeft veel meer grip. Dat is dan ook aan veel snellere rondetijden te zien. Op zaterdag volgen vier trainingssessies met een fine-tuning van de afstelling en vroeg in de avond de kwalificatie. Deze verloopt matig, omdat Luc opgesloten zit in een groepje dat eigenlijk langzamer is. Het leidt tot positie 8 als startpositie. De pre-finale (Positie 5) verloopt moeizaam. De afstelling leek toch niet perfect te zijn, zodat Luc net iets te gemakkelijk ingehaald kan worden. Voor de finale race van zo’n 19 ronden, wordt er iets meer grip aan de voorkant gezet. Dat bleek de juiste setting te zijn om de snelste rondetijden te kunnen rijden. De race duurt net niet lang genoeg om nog een plek naar voren te komen, maar Luc zijn hete adem was te voelen. Na vorig jaar op een zesde plek geëindigd te zijn in het Nederlands Kampioenschap van de Rotax Max DD2 klasse, ligt het doel dit jaar hoger. Op www.lucscheepers.nl is meer te lezen.

Foto's:


0