Venhorst nipt voorbij Heeswijk’s negental

VENHORST – De winter lijkt nu echt voorbij, de competitie komt in een beslissende fase en Venhorst heeft de punten keihard nodig. VV Heeswijk, de club van oud Venhorst trainer Marc van de Ven, kwam zondag op bezoek en is al jaren een sterke ploeg in de tweede klasse.

In de kantine heeft scheidsechter Wiedemeijer de Venhorstse sponsors vanaf 12.00 uur plezierig vermaakt met een inkijkje in het leven van een topscheidsrechter, maar vanaf 14.30 uur was de aandacht gericht op het veld. De wedstrijd in Heeswijk was geëindigd in een 4-3 overwinning voor de thuisclub, al had Venhorst daar zeker meer verdiend. Beide teams begonnen enigszins aftastend en zo waren er in de eerste helft weinig echt uitgespeelde kansen te noteren. Behalve in de 22e minuut, toen de scheidsrechter Venhorst een vrije trap toekende even buiten de 16-meter wegens het neerhalen van een doorgebroken speler: rood en Tom van den Boogaard achter de bal. Niet hard maar wel nauwkeurig verdween zijn inzet in de linker bovenhoek, 1-0. Hierna bleef het spel op en neer gaan zonder tot grote mogelijkheden te komen. Tot Venhorst in de 45e minuut een prima kans op de 2-0 niet wist te verzilveren. Na de thee probeerde Heeswijk van alles om, met 10 man, tot de gelijkmaker te komen. En in de 65e minuut gebeurde dat ook. Een fraaie kopbal in de kruising leverde de 1-1 op. Venhorst moest opnieuw beginnen. Een tandje erbij en Venhorst voerde de druk op het Heeswijkse doel op. Enkele goede aanvallen leverden nog geen doelpunt op, maar in de 77e minuut kwam Venhorst toch op 2-1. Een wegens hands toegekende penalty werd door Teun van der Putten onberispelijk binnen geschoten. Nadat een tweede Heeswijk speler wegens protesteren zijn tweede gele kaart ontving kreeg Venhorst nog meer ruimte, maar ondanks de kansen daartoe werd de score niet uitgebreid. Heeswijk bleef zelfs enkele keren gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam het niet. Na een paar ongelukkige wedstrijden hield Venhorst dit keer de punten in de eigen zak, precies op tijd om met vertrouwen naar de volgende wedstrijd te gaan: uit naar Helvoirt. Heeswijk trainer Marc van de Ven toonde sportiviteit door na afloop in de kantine de Venhorstse selectie “met pijn in zijn hart” op een rondje te trakteren. Voor Venhorst is de volgende wedstrijd in Helvoirt nu weer uitermate belangrijk.

Foto's:


0