‘We gaan naar Eindhoven, maar het went nooit’

ERP – Het went nooit; het is nooit vanzelfsprekend. De ervaring kan soms in je voordeel werken, maar er is het hele seizoen heel hard gewerkt door Jacques Kop Jansen en zijn speelsters. Het is het allermooiste wat je als korfbalster in de topklasse mee kan maken. Spelen in een vol Indoor Sportspektakel in Eindhoven.

En daarom was de tweede wedstrijd uit de ‘best of three’-serie op zondag 11 maart, de uitwedstrijd naar Rosolo, een wedstrijd met maar één doel: winnen. De spanning in de kleedkamer was te snijden; coach Jacques Kop Jansen wist voor de wedstrijd, met weinig woorden, de juiste snaar te raken bij alle speelsters. Terwijl alle speelsters door de kleedkamerdeur naar buiten gingen, was er geen weg meer terug. Iedereen was klaar om de winst mee naar Erp te nemen.
De start van de wedstrijd was desondanks van Erpse zijde enigszins chaotisch en het initiatief lag bij Rosolo. De score werd geopend met een afstandsschot van Rosolo, meteen gevolgd door de gelijkmaker door Maud Beekmans. Met de wisseling van de vakken kreeg Rosolo kans om meteen uit te lopen naar 3-1. Pas in de twintigste minuut kwam De Korfrakkers weer op gelijke hoogte door een afstandsschot van Jet van Gerwe. Vanaf dat moment werd de wedstrijd overgenomen door De Korfrakkers en moest Rosolo in de achtervolging. Voor rust werd de voorsprong uitgebreid door afstandsschoten van Eline Kerkhof en Anke Verstraten en een doorloopbal van Monique van de Ven. Met 6-9 op de klok werd de kleedkamer opgezocht voor de laatste tactische aanwijzingen.
Meteen na het eerste fluitsignaal in de tweede helft trof Anke Verstraten doel voor de 6-10 en dat doelpunt deed het verzet van Rosolo breken. Daar waar ze in de eerste wedstrijd hun aanvallende acties bleven scoren, haperde de doelpuntenmachine aan Reuselse kant. Afstandsschoten van Jet van Gerwe, Chantal van de Akker, Maud Beekmans en Eline Kerkhof werden afgerond op de belangrijke momenten. In de 24e minuut stond de stand op 10-18. De laatste twee doelpunten van Rosolo in de laatste minuut konden de euforie niet drukken. Want het was duidelijk voor De Korfrakkers: “We gaan naar Eindhoven”. De overwinning is als team neergezet, waarin iedereen even belangrijk was. Dat was na de wedstrijd goed voelbaar.
En gelukkig begrijpt de KNKV dat ook steeds beter; dit jaar gaat de KNKV er een feestje van maken. Zaterdag 17 maart om 19.00 uur is Be Quick de tegenstander in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Foto's:


0