Duurbetaalde nostalgie

Even dachten we aan een 1-aprilgrap, maar hij kwam te vroeg: Land Rover voegt de Range Rover SV Coupé aan zijn programma toe. Tijdelijk, weliswaar, want de productie beperkt zich tot 999 stuks.

Er valt altijd wel wat te variëren op een thema, maar bij een hoogpotige kolos als de Range Rover verwacht je dat niet direct, buiten de al bekende LWB (Long Wheelbase). De SV Coupé knipoogt naar het verleden, naar de oertijd van deze SUV, zij het op een bijzonder uitbundige wijze. Zolang de voorraad strekt, plaatst Land Rover hem aan de top van zijn reeks en voorziet hem van alle toeters en bellen van de Autobiography-versie en meer. Noemenswaardig zijn de laser-ledkoplampen, speciale Liquesence-lak voor de liefhebber, elektrisch te openen deuren zonder ruitframe, een Meridian-muziekfabriek met 23 luidsprekers en 1770 watt vermogen, het weelderig afgewerkte interieur met vier elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen (vóór ook met koeling) en als opmerkelijke zet een kleurcontrast tussen de eerste en tweede rij. Motorisch vertrouwt de Range Rover SV Coupé op de 5.0 V8 Supercharged, voor de gelegenheid opgepept naar 565 pk. Dat alles laat zich met een prijs van € 390.000 duur betalen, maar dan heb je wel wat exclusiefs.

Foto's:


0