Eerste competitiewedstrijden vernieuwde accommodatie GHSV

GEMERT– Na de succesvolle heropening van het Gemertse honk- en softbalveld vorig weekend werden dit weekend de eerste officiële competitiewedstrijden gespeeld.

Voor de tweede keer in hun nog prille honkbal carrière speelden de pupillen van GHSV afgelopen zaterdag een wedstrijd. Er was afgelopen week weer hard getraind om goed te kunnen spelen tegen de Starlights uit Schijndel. Het was een leuke wedstrijd in het zonnetje. In het veld werd hard gewerkt om nullen te maken. De pitchers gooiden mooie slagballen en de catcher hield moeilijke ballen goed tegen. Aan slag lieten de pupillen hun knuppels flink tekeer gaan. Dat was erg knap want de pitcher van de tegenstander gooide een harde bal over de plaat. Vrijwel iedereen sloeg de bal weg. Ook werd er goed honkgelopen. Daardoor konden toch mooi wat punten gescoord worden. Uiteindelijk was Starlights met al haar ervaring net een maatje te groot en werd de wedstrijd verloren met 3-18. Toch was het een leuke wedstrijd waar de pupillen veel geleerd hebben en veel plezier hebben gehad.
Aan de aspiranten de eer om de eerste officiële competitiewedstrijd te spelen op ons nieuwe jeugd- en softbalveld. Jammer genoeg wisten zij niet te winnen van de Blue Lions uit Tilburg. In het veld werden telkens snel twee nette nullen gemaakt. Daarna liet de derde nul jammer genoeg even op zich wachten. De tegenstander had ook veel slagkracht in huis en sloeg de bal meermaals ver het buitenveld in. Aan slag sloegen de GHSV-aspiranten ook een aantal vette honkslagen. Helaas niet genoeg voor de winst. Eindstand: 5-25.
De heren speelden afgelopen zondag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor tegenstander Roef uit Moergestel was het seizoen al begonnen. Daardoor waren zij al iets beter op elkaar ingespeeld. Desondanks speelden de Gemertse heren absoluut geen slechte wedstrijd en gingen de teams lang gelijk op. Uiteindelijk bleek Roef een tandje te sterk. Eindstand: 6-16.
GHSV is nog steeds op zoek naar versterking voor haar teams. Iedereen die het lijkt om te honk- of softballen is welkom om aanstaande woensdag- of donderdagavond om 18.30 uur mee te doen met de jongens en meiden op het honkbalveld. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen via ghsvhonkbal@gmail.com.

Uitslagen

Uden Red Sox/GHSV PH1 – Starlights PH1 3-18; Gemert AH1 – Blue Lions Tilburg AH1 5-25; Gemert H1 – Roef H2 6-16

Programma

Zaterdag 21 april: 14:00 uur Nuenen PH2 – Uden Red Sox/GHSV PH1; 13:00 uur Gemert AH1 – Gryphons AH3