20 april 2018

Excursie naar De Tongelaar

BAKEL – Op Koningsdag, vrijdag 27 april, gaat IVN Bakel Milheeze De Rips op excursie naar Landgoed De Tongelaar in Mill.

De excursie is een must voor iedereen die van het gezang van vogels houdt. De omgeving van De Tongelaar, eigendom van Brabants Landschap, bestaat uit landbouwgrond afgewisseld met weilanden en stroken bos- en hakhoutwallen. Hier en daar is een hoogstamfruit boomgaard aangelegd. Een ideaal gebied voor vele vogels maar ook voor de das en de vos. Op deze excursie wandelen de deelnemers vanaf de parkeerplaats richting visvijver De Bus. Met een rondtrekkende beweging wordt er een ommetje van gemaakt. Het belooft een mooie excursie te worden met uitbottende bladeren, bloemen en de vele zingende vogels.
Deze excursie zal geleid worden door eigen IVN gidsen. Goed schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen. Tijdens de wandeling wordt een pauze gehouden zodat iedereen iets kan eten en drinken. P.F. v.d. Boogaard (0627273785) kan meer informatie geven. Het vertrek is rond 6:20 uur vanaf IVN-clubgebouw aan het Geneneind in Bakel of om 6:25 uur bij het Pastoor Poelplein in Gemert. Deelnemers kunnen rond 7:00 uur ook verzamelen bij de parkeerplaats van de Tongelaar in Mill, aan het eind van de Hoogendijk.

Foto's:


0