Helft Brabanders doet niets om tekenbeten te voorkomen

REGIO – Uit onderzoek van de drie Brabantse GGD’en blijkt dat 54 procent van de Brabanders niets doet om tekenbeten te voorkomen. 38 procent geeft aan dat ze niet controleren op tekenbeten na een bezoek aan de natuur. We vroegen aan bijna 12 duizend Brabanders ook wie weleens door een teek gebeten is: 35 procent. Van hen kreeg 11 procent last van klachten. We weten meestal goed hoe we een teek moeten verwijderen. Maar wist jij dat je daarna de huid nog moet ontsmetten? Dat blijkt nog niet bij iedereen even bekend.
Een greep uit de resultaten van het onderzoek dat de drie GGD’ en in Brabant uitvoerden in aanloop naar De Week van de Teek.

Foto's:


0
  1. Ik zie niks staan over het voorkomen, wel controleren en wat te doen als het kwaad al geschiet is dus waar is dan de informatie wat betreft “voorkomen”??
    Wel even makkelijk gezegd dat bijna de helft niks doet om te voorkomen, maar geen tips.