Historische optocht Boerenbondsmuseum Gemert

GEMERT – De historische optocht van het Boerenbondsmuseum in Gemert wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. Deze geldt als de traditionele opening van een nieuw museumseizoen van het Boerenbondsmuseum.

De optocht vindt dit jaar plaats op 22 april en begint rond 14.00 uur op het Ridderplein. De route loopt via Kerkstraat, Nieuwstraat, Haageijk en Pandelaar naar het museum. De bonte stoet toont het leven in een Brabants dorp in de periode tussen 1900 en 1940. Op diverse wagens worden tradities en ambachten getoond, maar ook is een greep van gereedschappen, machines en kledij uit de uitgebreide museumcollectie te zien. Allerlei personages die in die periode kenmerkend waren voor de Brabantse bevolking lopen mee. De optocht laat verder diverse oldtimers en oude tractoren zien. Dit jaar loopt ook een valkenier mee en zijn onder andere jachthoornblazers aanwezig.
Tijdens deze zondag opent het museum voor een keer gratis haar deuren. Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebook-pagina van het museum.

Historische optocht (foto: Jo van Es).

Foto's:


0