Single Memories: Gijs Verhagen

GEMERT – De wieg van de 31-jarige Gijs Verhagen stond in De Mortel, maar hij heeft in Gemert zijn draai gevonden met zijn vriendin en zijn muziekhobby. Hij heeft succesvol de studie bedrijfskunde in Nijmegen doorlopen en brengt dat in praktijk in een groothandel in Veghel. Daarnaast worden zijn vrije tijd en de weekends beheerst door muziek.

Door Bernard Janssen

Gijs vertelt enthousiast over zijn muziekleven, dat sinds 2012 een hele ommezwaai heeft gemaakt. In dat jaar heeft hij met Rik Feijen café ‘De landman’ van Pieter Penninx overgenomen. Ze wilden beiden een totaal nieuw uitgaansconcept maken, en dat werkt. Pieter bedacht zelfs nog de naam: ‘laat letters weg van jullie voornamen: de ‘s’ en ‘r’! Met hulp van Peter van de Vleuten jr. is het elk weekend feest.
Gijs vertelt: “Laat ik beginnen met mijn Single Memory ‘Sympathy For The Devil’ van de Stones. Dat heb ik van mijn vader meegekregen, een enorme Stones-fan. De cd-speler werd regelmatig gebruikt voor het repertoire van deze legendarische band, en hoe vaker je iets hoort… Ik zat toen op de lagere school en heb nog een blauwe maandag gitaarles gehad. Dat lag me niet, maar het passief genieten des te meer. Ik kocht van m’n zakgeld cd’tjes van onder andere Charly Lownoise & Mental Theo, Coldplay, U2, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons. Tegenwoordig is een abonnement op Spotify genoeg. Later hebben we met onze vaste vriendengroep de mooiste concerten bezocht, zoals tig keer Rock Werchter, Lowlands, maar ook in Schijndel bijna elk jaar ‘Paaspop’. Telkens dikke pret en super genieten van de mooiste muziek, geweldig! Memorabel is ook het concert van U2 vorig jaar in de ArenA. Ik heb de muziek in de jaren tachtig, gezien mijn leeftijd toen nog niet meegekregen, maar U2 maakte met Bruce Springsteen in dat decennium de dienst uit. Wat mij tegenwoordig boeit is de uit Birmingham afkomstige band ‘Editors’, ook ‘Faithless’, een van de beste live acts ooit. Voor mij is dat muziek met een hoofdletter M!
Sinds Rik en ik in het centrum ‘De Landman’ van Pieter hebben overgenomen, heb ik goed geluisterd naar de muzikale wensen en meningen van het uitgaanspubliek. Dat begon maandelijks op zaterdag met livemuziek. Daar is in de loop van 2015 de zondagmiddag bijgekomen, en bij mooi weer een gezellig terras met een diversiteit aan optredens, zowel akoestisch als complete bands, maar ook goeie dj’s! Belangrijk is de gezelligheid en omgang met het publiek. We zijn een trekpleister voor gemengd publiek. Dat vind ik een van de mooiste dingen aan Gij&ik: jong en oud komt er samen over de vloer. Mijn taak in dit concept is de muziek, maandelijks op zaterdag en alle zondagen, en dat is heerlijk om te mogen organiseren. Het geeft mij enorm veel voldoening om telkens te horen en zien dat deze artiesten mensen laten genieten van het mooiste vermaak wat er is!”
‘Sympathy for the devil ‘ (Stones) wordt voor de tweede keer genoemd als Single Memory. Pieter Penninx ging Gijs in 2015 voor. Volgende week de single memorie van Jan van Wetten. Reageren kan via singlememories@ziggo.nl.

Foto's:


0