St. Lucia De Mortel naar Gassel

DE MORTEL – Aanstaande zaterdag, 14 april, zal St. Lucia uit De Mortel met haar slagwerkgroep en fanfare-orkest naar Gassel reizen om daar te gast te zijn tijdens het Voorjaarsconcert van Harmonie ‘Meer vreugd’. Deze harmonie staat onder leiding van de ook in deze regio bekende dirigent Bart van Zutven.

De slagwerkgroep uit De Mortel staat onder leiding van Ton Verberne. Deze enthousiaste groep is de afgelopen jaren stap voor stap omgevormd van een traditionele drumband naar een slagwerkgroep waarbij de melodische slagwerkinstrumenten een steeds belangrijke plaats krijgen. De slagwerkgroep is een hecht team, maar staat wel degelijk open om jeugdleden in te passen. Hiermee is men momenteel volop bezig. Het programma deze avond zal zeker aantrekkelijk zijn voor het publiek.
Het fanfare-orkest staat sinds november 2017 onder leiding van Will Veraa. Direct vanaf de eerste repetitie is Will vol energie en enthousiasme met het orkest gaan werken. Het eerste optreden was het Kerstconcert. Het eerste ‘echte’ concert is echter het optreden in Gassel. Hiervoor zijn enkele stukken ingestudeerd die prima op een concert passen en anderzijds ook geschikt waren om orkestleden en dirigent aan elkaar te laten wennen. Het fanfare-orkest bestaat op dit moment uit ruim 40 muzikanten.
In de regio staat St. Lucia bekend als een levendige, enthousiaste fanfare die open staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Beroemd zijn haar ‘proms’-concerten die onder de verzamelnaam ‘Experience’ al zeven keer zijn gehouden. Afgelopen 3 juni genoten 1.200 bezoekers in een speciaal aangeklede locatie van een reis door America onder de naam ‘Stars & Stripes’. De avond ervoor was er een indrukwekkende ‘Stars Delight Dinnershow’. Niet alleen promsconcerten maar zeker ook de theaterconcerten van St. Lucia zijn hoogtepunten. Zo trad St. Lucia op met onder andere Stenzil & Kivits, Gerard van Maasakkers en het Rozenberg Trio. Ook de samenwerking in het theater met de locale zangschool Vocalized en het sprookje ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ zijn zeker het vermelden waard.
In het najaar, op vrijdagavond 2 november, gaat St. Lucia opnieuw het theater in Gemert in. Hierover zal binnenkort meer bekend worden. Het concert in Gassel is een mooie opstap hier naar toe. We hopen dat het publiek zal genieten van het echte fanfare-geluid van St. Lucia op 14 april. Het concert begint om 20.00 uur in Dorpshuis de Viersprong in Gassel.

Foto's:


0