20 april 2018

Toeristische Lentemarkt vol gezelligheid

GEMERT – Voor de vierde keer organiseert de VVV Gemert-Bakel de toeristische Lentemarkt in het centrum van Gemert. Vorig jaar werd voor het eerst samengewerkt met het Boerenbondsmuseum dat op die dag de Historische optocht door Gemert laat trekken.

Duizenden mensen van Gemert-Bakel maar ook ver daarbuiten komen naar Gemert en voor de VVV is het belangrijk om die mensen te laten zien wat Gemert-Bakel in huis heeft. Vorig jaar heeft ook Hartje Gemert zich aangesloten waardoor de winkels op die zondag open zijn. Volop beleving in Gemert dus. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen naar Gemert waarvan de helft van buiten de gemeentegrenzen. Die mensen kan dan meteen getoond worden wat Gemert-Bakel te bieden heeft. De VVV Gemert-Bakel maakt van de gelegenheid gebruik om flyers uit te delen tijdens de optocht. Bij levering van de flyer bij de VVV-kraam mag men een prijs in ontvangst nemen. Er zijn weer rondleidingen op het kasteel in Gemert. Hiervoor zijn kaartjes te koop in de VVV winkel in Gemert. Op de Lentemarkt staan dan ook diverse Gemert-Bakelse toeristische ondernemers die laten zien wat ze in huis hebben. Maar ook de VVV Gemert-Bakel presenteert de nieuwe wandel- en fietsroutes die ontwikkeld zijn in samenwerking met de Peel VVV. Heerlijck Wandelen en Heerlijck Fietsen in de Peel. De wandelkaart heeft 5 routes in de Peel (dus ook in Gemert) op de kaart en 5 digitaal en er zijn 6 mooie fietsroutes. Tevens wordt het populaire Peelsneukelboekje weer verkocht. Een boekje voor 15 euro waar 10 bonnen in zitten voor een gerechtje. Op deze manier leren mensen Bourgondisch De Peel kennen omdat ze van het ene naar het andere adres gaat. Er zijn enkele optredens op het Open Podium. Want ieder die daar zijn lied wil zingen of zijn of haar kunstje wil tonen heeft dan de kans. Hiervoor kan men nog contact opnemen met Bert Mickers (06-50203962). De Lentemarkt is van 12.00 tot 17.00 uur op het Ridderplein.

Foto's:


0