Verstoppertje spelen

Stationwagons zien er al decennia lang niet meer uit als pakezels, maar soms gaat dat erg ten koste van nuttige laadruimte. Bij de Kia Ceed Sportswagon sluit het een het ander niet uit.

Met een vloeiend lijnenspel maakt de nieuwste der Ceeds goede sier in het C-segment, maar hij scoort vooral punten met zijn bagageruimte van 600 liter, waarmee hij zich direct in de top van zijn klasse nestelt. Je leest het simpelweg niet af aan de 4,60 meter lange koets, die ten opzichte van de hatchback 9,5 centimeter meer parkeerruimte vergt. De elektrisch bedienbare achterklep zwaait automatisch de lucht in wanneer je hem via de afstandsbediening wakker schudt. Verder adopteert de Sportswagon de vele goede eigenschappen van zijn kortere broeder, zoals de mogelijkheid tot semi-autonoom rijden tot 130 km/h, waarbij de vele beschikbare veiligheidssystemen een hoofdrol spelen. Ook de aandrijfbronnen zijn bekend, namelijk de 1.0 T-GDi met 120 pk, de 1.4 T-GDi met 140 pk en de 1.6 CRDi met 115 dan wel 136 pk. Uitgezonderd de éénliter laten ze zich op verzoek stuk voor stuk met een zeventraps DCT-transmissie combineren. Rest ons nu nog te wachten op de bekendmaking van de prijzen en het lanceringstijdstip bij de dealers.

Foto's:


0