7th Sunday Festival wil in full color verrassen

ERP – Er wordt hard gewerkt op festivalterrein de Roost in Erp. Met nog negen dagen te gaan wordt er alles aangedaan om het terrein festivalproof te maken. Op zondag 20 mei kunnen ruim 40.000 bezoekers hun festivalhart ophalen en het geluk beproeven op de tiende editie van 7th Sunday Festival.

Door Marloes van Zeeland

Je kan er de klok op gelijk zetten, ieder jaar vindt exact zeven weken na Pasen 7th Sunday Festival plaats. Een klein stukje Erp transformeert gedurende één hele dag in een plek waar geluk, ontdekking, samenzijn en vooral feest vieren centraal staan. Dit jaar wordt daar ook nog extra kleur aan toegevoegd. Met het thema Colorful 7 worden de feestvierders zowel letterlijk als figuurlijk ondergedompeld in de ultieme festivalbeleving vol kleur. Geertje van Zoggel van PAR-T vertelt: “Ieder jaar proberen we de 7 weer heel prominent aanwezig te laten zijn. Daarom hebben we nu voor Colorful 7 gekozen. Het staat vooral voor de diversiteit binnen het festival. Daar wilden we wat tofs mee doen en dat gaat de bezoeker straks ook terugzien op het terrein.” Diverse nationaal en internationaal bekende artiesten als Ingrosso, Steve Aoki en Showtek zullen het podium betreden. Maar ook Kraantje Pappie, LNY TNZ en Sam Feldt maken hun opwachting op Erpse grond.

Festivalterrein

Dit jaar heeft de organisatie enkele aanpassingen op het festivalterrein gemaakt. Geertje legt uit: “De belangrijkste verandering is de Slam Area in de Mountain. Dat is een van de meest populaire podia. Het is een geweldige plek en de sfeer is altijd heel goed. Helaas is die area zeker wel een paar keer per dag afgesloten in verband met drukte. Daar balen zowel wij als de bezoeker van. Daarom hebben we besloten om de Slam Area naar beneden te verplaatsen. Op die manier hoeven we niemand teleur te stellen.”

Met de verschuiving krijgt de Mountain nu een nieuwe area, toepasselijk The High genoemd. Deze nieuwe plek is vooral gericht op oude classics met DJ’s zoals Dr. Lektroluv, Benny Rodriguez en Sander Kleinenberg. “We wilden een plek creëren die de vaste kern iets nieuws maar ook iets vertrouwds kan bieden. Voor de festivalganger die hier al jaren komt is het een feest van herkenning maar biedt het ook vernieuwing. Die mix maakt dat het nooit vanzelfsprekend wordt”, aldus Geertje.

Discosound

Wie de discosound wil opzoeken, kan bij de Snolly area terecht. Dit jaar staat het Tilburgse collectief voor het eerst op het festival en biedt iedereen die even weg wil uit de grote massa de ultieme discobeleving. De mannen van Baby Blue zijn ook dit jaar weer met hun Speciaalbier & wijnbar aanwezig en ook Herrie met Gerrie is weer terug.
De tiende editie is er een die verfrissend, verrassend maar ook herkenbaar gaat zijn. Ieder jaar probeert de organisatie het publiek weer te belonen met een verrassing. Ook dit jaar staat er iets op de planning. Wat dat precies inhoudt is nog geheim. “Ook dit jaar hebben we weer iets tofs gepland. Zorg dat je om 19.00 uur niet op de dixi zit, want dit wil je niet missen”, aldus Geertje. Op dit moment loopt de kaartverkoop storm. De verwachting is dat ook dit jaar een paar dagen voor het festival compleet uitverkocht raakt. Kaarten zijn nog te verkrijgen via de officiële website van 7th Sunday.

Het festivalterrein wordt ingericht. Foto Joris Bisschops

Foto's:


P