De Korfrakkers verliest van Be Quick

ERP – Op papier zou 12 mei een mooie korfbalzaterdag worden met de topper Korfrakkers – Be Quick op het programma. Een herhaling voor de teams die in de NK zaalfinale in Eindhoven tegenover elkaar stonden en twee teams die hun plek voor de kruisfinale veilig wilden stellen. Niets was minder waar; het werd een dramatische wedstrijd waarin het publiek de grote verliezer was.

Na de eerste minuten was de tactiek van Be Quick al meteen duidelijk. Het spel werd in een zeer laag tempo gespeeld, waarbij lange aanvallen belangrijk waren. Het eerste doelpunt viel dan ook pas na tien minuten spelen aan de zijde van Be Quick. De Korfrakkers had moeite met het vertraagde spel en wist zelf erg moeilijk tot scoren te komen. Pas na twintig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord door een afstandsschot van Erpse zijde. Be Quick bleef spelen tot De Korfrakkers fouten maakte en kwam hierdoor op een 1-3 voorsprong. Eén minuut voor rust wist De Korfrakkers met een afstandsschot het verschil iets kleiner te maken. Ook na rust bleef de wedstrijd zachtjes kabbelen. De strategie van Be Quick had effect. De wedstrijd eindigde bloedeloos met een eindstand om snel te vergeten: 5-8. De punten gingen mee naar Nuland; de kater bleef in Erp.
Het enige voordeel van deze off day was de positieve energie die de reserves van De Korfrakkers 2 uit die wedstrijd haalden. Er was maar één zaak belangrijk; focus en concentratie als collectief behouden en de winst naar zich toe trekken. Zij slaagden wel in hun missie en wonnen hun wedstrijd tegen Be Quick 2 overtuigend met 10-4. Doordat er veel teams in de topklasse van elkaar blijven winnen is het met nog slechts twee wedstrijden te spelen ontzettend spannend. Maar liefst zes van de acht teams maken nog kans op een halve finaleplek.

Foto's:


0