Gemert krijgt te weinig in Halsteren

HALSTEREN – Gemert is donderdagavond zonder punten teruggekeerd uit het west-Brabantse Halsteren. Op sportpark De Beek werd het 1-0.

Met die afloop mocht Halsteren niet klagen, want Gemert speelde een prima wedstrijd en maakte volop aanspraak op een punt of zelfs meer. Het niveau dat de zwartwitten haalden, geeft vertrouwen voor alle duels die nog komen gaan, met name vanaf 31 mei in de nacompetitie. De bekerfinale was qua veldspel een mindere beurt, maar in de competitie draait de ploeg gewoonweg goed. Dat leidde tot afgetekende zeges op Nuenen en BVC, en donderdagavond in Halsteren – toch een van de topploegen in de hoofdklasse B- kreeg Gemert simpelweg te weinig.
Halsteren scoorde uit zijn eerste echte kans en dat was pas na bijna een uur spelen. Abdendi tekende voor de 1-0. Eerder waren met name de Gemertenaren dreigend geweest. In de slotfase zette de ploeg van Dennis Dekkers nog alles op alles op jacht naar de gelijkmaker. Dat had bijna succes. Ralf Kemper leek een scherpe voorzet binnen te werken en Bram Jacobs gaf het laatste tikje. De bal lag tegen de touwen, de grensrechter vlagde voor buitenspel.
Jammer, want een 1-1 was wel het minste resultaat dat de zwartwitten verdienden. Halsteren koesterde de drie punten, die belangrijk zijn in de strijd om de nacompetitietickets. Gemert heeft dat playoff-ticket al binnen. Wel is de eindrangschikking bepalend voor de koppeling in de nacompetitie. De hoogstgeklasseerde periodekampioen en de op-een-na hoogst geklasseerde periodekampioen van de hoofdklasse ontwijken een tegenstander uit de derde divisie.
Komende zondag speelt Gemert zijn laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Tegenstander is IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Dat duel zal voor- en achteraf in het teken staan van afscheid nemen. Hoewel de playoffs nog volgen, zwaait het Gemertse publiek zondag al de vertrekkende spelers en hoofdtrainer Dennis Dekkers uit. Spelers die volgend jaar niet terugkeren zijn; Sven van Ommeren, Bart van Berlo, Ronny van den Elzen, Ruben Rodrigues, Ron Jansen en doelman Frank Bouwmans.
Alle hoofdklasseduels in de laatste twee speelronden beginnen om 14.30 uur. Voor aanvang zal voorzitter Carlo Hazenveld de vertrekkers toespreken. Veel aandacht gaat uit naar Sven van Ommeren, Bart van Berlo en Ronny van den Elzen. Sven van Ommeren speelt al sinds het seizoen 2004-2005 in de selectie en was al die jaren een ware rots in de branding. Dit seizoen zat een blessure hem dwars en kwam hij niet meer aan spelen toe.
Bart van Berlo kwam tien jaar geleden terug van PSV en is sindsdien een onmisbare steunpilaar van de hoofdmacht. Net als Sven is hij jarenlang een van de bepalende gezichten geweest van de zwartwiten. Ronny van den Elzen speelde acht jaar in het tweede elftal voordat hij alsnog de stap maakte naar het vaandelteam, vijf jaar geleden. De drie Gemertenaren zullen volgend seizoen gemist worden en daarom wordt zondag uitgebreid bij hun carrières stilgestaan.
GEMERT: Barten; Teuben, Jacobs, Van Rooij, Van Berlo, Brouwers, Lalisang, Van Brussel (75. Groen), Rodrigues, Kemper en Jansen.

Foto: Een afbeelding van ruim 13 jaar geleden, toen Sven van Ommeren vaste doelman van Gemert werd. Foto Frans Brzoskowski

Foto's:


0