Suikers vervangen door kruiden

GEMERT – De media staan er vol van dat we teveel suikers eten. U kunt hier iets over leren tijdens de Cruydenryck Pruujveréé en landschapsmarkt op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, in het Boerenbondsmuseum. Deze markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis, ook tot het museum.

Zoals bekend, heeft het Boerenbondsmuseum een nieuw schooltje geopend met een klaslokaal voor 28 leerlingen. We hebben een herborist van de Sprenk verzocht voor iedereen die belangstelling heeft hierover uitleg en les te geven. De uitleg duurt een half uur. Zoals je kunt zien zijn er maar 28 plaatsen in het schooltje. Er wordt les gegeven ieder vol uur. Eerste les om 12.00 uur en de laatste om 16.00 uur. Om verzekerd te zijn van een plaats, bieden we de mogelijkheid aan om via een email: info@kruidendorp.nl je aan te melden. Zet in de omschrijving ‘Suikervervanger’ en vermeld ook welke tijd je voorkeur heeft. We laten per les telkens 14 personen toe die zich aangemeld hebben via de email, de andere 14 kunnen zich aanmelden bij de infostand op het Cruydenryck Pruujverééj. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Vanaf nu kun je je aanmelden.
Het museum laat die dag de Goede Moordenaar rijden tussen het Boerenbondsmuseum en het Ridderplein tussen 13.00 en 17.00 uur.
Er zijn een 25 standhouders die u kunnen informeren over Kruiden en Landschap. Verder is er ook als onderdeel de Pruujverééj waar u naar hartenlust kunt proeven wat er mogelijk is met kruiden.
Let wel het Boerenbondsmuseum is op Tweede Pinksterdag geopend vanaf 11.00 tot en met 17.00 uur. Dit is een afwijkende tijd van de reguliere tijden van het museum. De entree, toegang tot het Boerenbondsmuseum en parkeren zijn gratis.

(foto: F. v.d. Brand)

Foto's:


0