Wie ben ik?

Lekker dom kijkvoer op de zaterdagavond. Het programma Wie ben ik?. Nee, geen Eurovisies Songfestival, dat trek ik al jaren niet meer. Met het geld wat dat ons kost zouden heel wat gezinnen leuke dingen kunnen doen. Nee, deze keer is het wekelijkse tv programma de inspiratie voor mijn column van deze week. In verband met de vernieuwde privacywet mag ik geen namen noemen , wat ik eigenlijk nooit doe , maar ik denk dat de meesten van jullie al snel zullen weten over wie het deze keer gaat. Ik kreeg een uitnodiging voor een receptie, maar mijn zaterdag was drukker dan verwacht en het lukte het me niet om er aanwezig te zijn. Op de kaart staat onder andere, vooruitdenken , durven handelen , de handen uit de mouwen. Uitspraken die ook bij mij zouden kunnen passen. Gewoon doen!, hoe vaak zeg ik dat zelf? Een man met passie voor alles wat hij deed en wat bij mij vooral indruk maakte was het gewoon in je eigen dialect dicht bij de mensen blijven. In zijn beslissing om te stoppen moet hij zeker ook bedacht hebben dat hij geen zinkend schip verlaat. Sterker nog , hij nam een groep jonge enthousiaste mensen aan de hand om ze wegwijs te maken in het grote enge politieke bos. Hij mag daar trots op zijn. En ik weet zeker dat hij altijd bereid zal zijn om op de achtergrond nog her en der te sturen om verder te groeien. Die jonge mensen zullen zeker doorgaan in zijn gedachtegoed en zijn spirit. Er is mij ooit gezegd dat als je het hoofd boven het maaiveld uitsteekt jij klappen op moet kunnen vangen. En ook dat deed hij.
Jullie weten nu denk ik wel over wie ik het heb. Vanaf deze plek wens ik hem nog heel veel kerngezonde jaren toe!

Foto's:


0