Buitenspeeldag in De Wieken

GEMERT – Buitenspeeldag in de Gemertse speeltuin De Wieken. Op woensdag 13 juni 2018 wordt de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. Dit is een initiatief van Jantje Beton/NUSO.

Buitenspelen is een must voor ieder kind. In praktisch alle gemeenten in Nederland worden voor de kinderen extra activiteiten georganiseerd. Zo ook in Gemert. Buitenspelen is nameijk goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Natuurlijk doet ook speeltuin De Wieken in Gemert weer mee. De speeltuin is deze middags open van 1 tot 5 en gratistoegankelijk voor de kinderen en hun (groot-)ouders. Ook kunnen de kinderen die middag van half 2 tot 4 uur aan spelletjes mee doen. Daarvoor krijgen zij een bras-kaart met opdrachten en consumptiebonnen. Voor niet-leden kost die kaart € 1,50 per kind; voor kinderen van de leden van de speeltuin is het gratis.
Er zijn dit jaar met hulp van de buurtsportcoaches van Gemert-Bakel nieuwe spelletjes bedacht en uitgezet in een circuit tussen de speeltoestellen. Vrijwilligers zullen de kinderen zo nodig helpen en af en toe met een verrassing rond gaan. Voor de (groot-)ouders is er deze middag gratis koffie of thee. Alle kinderen kunnen iets winnen als hun spelletjeskaart helemaal vol is met een prijsje uit de grabbelton. Het zou fantastisch zijn als het mooi weer is. Dan komen er -net als voorgaande jaren- op deze dag veel kinderen met hun begeleiders naar speeltuin De Wieken, Valeriusstraat 135 in Gemert
Als u zin heeft om te helpen dan kunt u zich aanmelden via speeltuindewieken@gmail.com of in de speeltuin zelf.

Foto's:


0