Buitenspeeldag omgetoverd tot speelfestival

GEMERT – Het bestuur van Buurtvereniging Ripsoever en Speeltuinvereniging ’t Zonnehoekje kijken met trots terug op een fantastische Buitenspeeldag. Op woensdag 13 juni waren de speeltuin en een gedeelte van Doctor Douvenstraat omgetoverd tot een heus speelfestival.

Na het grandioze succes van vorig jaar hebben Speeltuinvereniging ’t Zonnehoekje en Buurtvereniging Ripsoever de samenwerking verlengd om wederom een supermiddag te organiseren voor basisschoolkinderen. Na maanden van voorbereiding was de organisatie er klaar voor. De speeltuin was ingericht met diverse extra attracties, zoals een springkussen, schminken, knutselen, dansen en een avontuurlijke stormbaan. Voor de oudere kinderen stond op straat ook een springkussen en waren een voetbalveldje en een parcours voor skelters en steppen ingericht. Met ballonnen, versiering en muziek was ook gedacht aan vrolijke aankleding.
Ruim 300 kinderen hebben genoten van het festival. Ze konden tegen een kleine vergoeding een braskaart te kopen voor drinken, versnaperingen en een gadget. Voor volwassenen was er koffie, thee en frisdrank. Zij genoten tevens van gezonde versnaperingen die uitgedeeld werden.
Een fotocompilatie van de Buitenspeeldag is te zien op de Facebook-pagina’s van Buurtvereniging Ripsoever en Speeltuinvereniging ‘t Zonnehoekje.

Kinderen doen mee met een dansworkshop. (Foto: Leon Verhofstad)

Foto's:


0