Geert Ophey Glas- en Schildersbedrijf dé glasspecialist uit de regio

ELSENDORP – Geert Ophey Glas- en Schildersbedrijf is gespecialiseerd in glaswerk in de breedste zin van het woord. Dat geldt niet alleen voor de vele soorten beglazingendie het bedrijf levert. Inmeten en plaatsen zijn minstens zo belangrijk. ‘Het is millimeterwerk.’

Door Siel Peijs
“Het speciale glaswerk, dat is mijn specialiteit”, vertelt Geert Ophey, eigenaar van het gelijknamige glas- en schilderbedrijfuit Elsendorp. “Alles wat met glas te maken heeft kunnen wij maken. Natuurlijk zijn er meer bedrijven die glas zetten. Maar die zitten niet in het speciaalglas, zeker niet voor de particuliere markt. Er is in de hele regio niemand die doet wat wij doen.”

Om de breedte van dat speciaalglas aan te duiden geeft Ophey een opsomming. Hij noemt onder meer brand- of inbraakwerend glas, hardglazen deuren en schuifpuien, balustrades, isolatieglas, gelaagd glas, keukenachterwandenen spiegels. Voor al die glassoorten werkt Ophey samen met de Venlose Glasindustrie uit Belfeld. Samen bedienen ze de markt tussen Venlo en Eindhoven, legt Ophey uit: “Ik haal mijn glas bij hen. Wat bij hen binnenkomt mogen wij zetten. Die samenwerking loopt inmiddels vijf jaar en bevalt van beide kanten heel goed.”

Over het waarom van zijn specialisatie hoeft Ophey niet lang na te denken. “Het is mooi werk, vooral bij bijzondere projecten”, legt hij uit. “Bij ons is het elke dag anders.” Hij noemt als voorbeeld de verbouwing van een oude boerderij, waar tussen scheve houten balken een glazen deur geplaatst moest worden. Ophey: “Het is inmeten, passen en plaatsen. Toen de deur geleverd werd was dat natuurlijk een spannend moment. Gelukkig paste hij perfect tussen de balken.”
Want het gaat niet alleen om het kunnen leveren van al die verschillende glassoorten. Het precies inmeten en zetten zijn minstens zo belangrijk, vervolgt Ophey: “Het inmeten doe ik altijd zelf. Met de hand. Daar zijn geen computerprogramma’s voor. Soms komt een klant een praatje maken. Dan stuur ik hem weg. Eerst inmeten, dan pas babbelen. Het is millimeterwerk.”

En precies daarin zit voor Ophey de uitdaging. “Soms krijg je een aanvraag binnen waarbij je je afvraagt of het wel kan. Maar onze instelling is dat we het altijd gewoon gaan doen.”
Ophey brengt een ander recent voorbeeld ter sprake; een binnenbeglazing van 4,70 bij 3 meter. “Die woog 370 kilo”, verduidelijkt hij. “Die pak je niet op met de hand. We hebben flink moeten passen en meten met de kraan. En uiteindelijk zat hij er netjes in.”

Om die reden werkt Opheyaltijd samen met een vaste kraanmachinist, iemand die hij volledig vertrouwt en die snapt wat het plaatsen van glas vergt. Ophey: “Ook het plaatsen is millimeterwerk. Je moet precies waar je mee bezig bent.”
Naast de specialisatie in het bijzondere glaswerk is Geert Ophey Glas- en Schildersbedrijf ook ‘gewoon’ een schildersbedrijf, voegt de eigenaar toe: “We hebben zeven man op het schilderen zitten. Koen van der Linden is onze vaste glaszetter. Ik spring bij als het nodig is.” Daarbij wil hij nog graag een kanttekening maken: “We hebben geen 24-uurs service. Maar als er ’s avonds iemand belt, dan ga ik gerust naar hem toe.”
www.opheyschilderwerken.nl
info@opheyschilderwerken.nl

Foto's:


0