Gimmert goes Alpe d’HuZes weer thuis

GEMERT – Afgelopen week hebben we de week beleefd waar we al zo lang naartoe hadden gewerkt: Alpe d ‘HuZes. We reisden af naar Frankrijk, ieder met zijn/ haar eigenintenties. Het doel was zoveel mogelijk geld ophalen voor heet doel van Alpe d’HuZes. Onderzoek doen naar de mogelijkheid om kanker de wereld uit te helpen, of tenminste de ziekte chronisch te maken.

Op het moment dat we vertrokken naar Frankrijk hadden we al het mooie bedrag van 200.000,00 euro als team en op de dag van de Alpe d’HuZes was dit al 215.00,00 euro. En er is nog steeds geld onderweg van de donaties die nog lopen. Geweldig toch. De hele wek was het grote vakantiehuis dat Rob de Vries had gehuurd, omgedoopt tot het Gimmert house. Hier was iedereen welkom, om de week samen te beleven.

Zo was er een barbecue op maandagavond, waar zeker 110 mensen aan deelnamen, ook van andere teams uit de omgeving van Gemert. Er werd natuurlijk met de pet rond gegaan, alles voor het goede doel. Maar dit keer was het heel speciaal. Het bedrag dat opgehaald werd, zou Rob de Vries verdubbelen. Dat bedrag zou worden gestort op een andere goede doel, nl de Josephat Toner Foundation(Albinisme), waar ook weer Gemertse mensen zich voor inzetten. Zij krijgen het mooie bedrag van 1800,00 euro voor hun actie. Zo kunnen we elkaar toch helpen.

Op dinsdag werden Leon en Laura opgewacht. Zij kwamen voor Omroep Centraal de rest van de week om een verslag te maken voor het thuisfront. Op woensdag heeft Thea van de Heuvel meegedaan aan Alpe d’HuZes. Ze wandelde de berg op en heeft genoten van de sfeer, de aanmoedigingen en uiteraard de finish. Op donderdag was het voor de rest vroeg dag. Om 02.45 uur daalden we per fiets af naar de start beneden in het dorp. De wandelaars werden per auto naar de start gebracht. Jammer, dat het toen al begon te regenen. Meer dan een uur stonden we te verkleumen , maar om 04.30 uur werd dan eindelijk heet startschot gegeven en begonnen we aan datgene waar we al zolang voor getraind hadden: zoveel mogelijk keer de berg beklimmen. Onderweg stonden veel supporters, vooral bocht 17 was zeer speciaal, daar stonden bij de grote foto van Jaap vele Handelse supporters. In de loop van de dag was het af en toe droog, maar niet alleen het weer maakte het zwaar, ook de emoties kwamen los. Want iedereen droeg toch heel wat namen op zijn/ haar rug mee naar de top. Zoals het liedje van Maarten Peeters vertelt: “Dichter bij de hemel kom ik niet”. Het werd een lange dag, maar alle deelnemers van Gimmert goes Alpe d’HuZes hebben de dag volbracht en konden terug zien op een mooie, heftige ervaring. Dit vonden ook Leon en Laura van Omroepp Centraal. Op vrijdagavond zijn nog heel veel leden van ons team met aanhang naar de feestavond geweest. Dit om even te ontladen van alle emoties en inspanningen. In september wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Maar wij als team kunnen zeggen ;’We hebben het super gedaan, met dank aan alle donaties van u”. Nogmaals onze dank hiervoor, ook voor alles steun die we kregen via telefoontjes, apps, facebook., schouderklopjes.

Foto's:


0