Jan Lambregts ontvangt Gemeentelijk Compliment

BAKEL – Jan Lambregts is onderscheiden met het Gemeentelijk Compliment van Gemert-Bakel. Wethouder Wilmie Steeghs verraste hem tijdens de tweede dag van het Bakelse ziekentriduüum, waar Lambregts zich al veertig jaar vol betrokkenheid voor inzet.

Door Siel Peijs

“Je bent een man met een ontzettend groot hart”, complimenteerde wethouder Wilmie Steeghs Jan Lambregts. “Zeker als het om het ziekentriduüum gaat.” Steeghs was naar Bakel gekomen om Lambregts het Gemeentelijk Compliment op te spelden. Woensdag sprak ze Lambregts toe voor een volle Diepstratenzaal, temidden van de deelnemers aan het Bakelse ziekentriduüum. Dat ziekentriduüum bestaat al 62 jaar en biedt zo’n 75 inwoners van Bakel drie dagen van bezinning, activiteiten en gezelligheid met elkaar. Een groot team van vrijwilligers neemt de zorg en verzorging van de bezoekers op zich. Lambregts is al veertig jaar als vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij de bijzondere driedaagse, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Hij ontving het compliment, waarmee de gemeente haar waardering uitspreekt voor mensen die zich op buitengewone wijze inzetten voor de lokale gemeenschap, dan ook met name vanwege zijn activiteiten voor het triduüum. Bijzonder is dat Lambregts’ echtgenote Will hem in 2016 voor ging. Ook zij ontving destijds een Gemeentelijk Compliment voor haar jarenlange betrokkenheid bij het ziekentriduüm.
Jan Lambregts toonde zich zichtbaar geroerd na het ontvangen van de onderscheiding: “Je kunt het wel ontkennen. Maar iedereen is blij met een schouderklopje.” Tegelijkertijd betrok hij alle vrijwilligers bij zijn compliment: “Als je zo’n ploeg vrijwilligers achter je hebt staan kun je het samen volhouden. De reacties die wij krijgen zijn voor ons de motivatie om door te gaan. Namens heel de crew bedankt!”

Foto's:


0