Jules van der Heijden wint ‘dubbel’ met GP Bulls

GEMERT – Afgelopen zaterdag heeft GP Bulls met Gemertenaar Jules van der Heijden in de gelederen op sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem de nationale beker E-Hockey gewonnen. Het Eindhovense team sloot het succesvolle seizoen na het landskampioenschap zodoende af met de ‘dubbel’.

In verband met andere taken van coach Harrie van Kemenade werden de honneurs waargenomen door gelegenheidscoach Frans van der Heijden. De eerste wedstrijd tegen Regioklasse bekerwinnaar GP Bulls E2, met Gijs Senders en Gijs Bekkers uit Gemert en Elsendorp, werd met maar liefst met 27-0 gewonnen. Ook de tweede wedstrijd tegen De Pont uit Rottedam werd gewonnen, met 17-3. De derde wedstrijd tegen Upward uit Arnhem zou vooraf een formaliteit zijn, zo werd gedacht, maar het tegendeel bleek waar. Ook Upward had beide wedstrijden gewonnen en binnen tien minuten stond GP Bulls E1 met 3-0 achter. Na een tactische wissel kwam GP Bulls E1 zeer sterk terug. Uiteindelijk werd op karakter en geduld een 5-5 gelijkspel de einduitslag. Vanwege de vele doelpunten werd GP Bulls op doelsaldo bekerwinnaar.
Half juli gaat Jules van der Heijden in Vejen (Denemarken) proberen de vorig jaar veroverde internationale twee tegen twee titel te prolongeren. Eind september zal Jules deelnemen aan het WK in Italie met het Nederlandse E-Hockey team.

Foto's:


0