Mini-expo werkstukken planologie gemeentehuis Gemert-Bakel

GEMERT- Wethouder Miranda De Ruiter nam woensdag 13 juni enkele mooie werkstukken in ontvangst van tweedejaars Gymnasium leerlingen van het Commanderij College. De afgelopen periode hebben de leerlingen, onder leiding van de docent Kees van Hoof, hard gewerkt aan deze werken. Duurzaamheid en energietransitie zijn geborgde termen in de kunstwerken.

Tijdens de projectweek hebben de leerlingen, bij wijze van input voor hun opdracht, gastlessen gehad van een planoloog en van ambtenaren van de gemeente. De planoloog vertelde meer vanuit de theorie over bestemmingsplannen, de gemeente lichtte in haar gastles de praktijk rondom bestemmingsplannen en duurzaamheid toe. Wethouder De Ruiter: “Binnen de ruimtelijke planning van ons land speelt duurzaamheid en de energietransitie een steeds belangrijkere rol. Het is daarom mooi en leuk om te zien dat er in de eindresultaten van de leerlingen al enkele windmolens zijn getekend.”

De gemeente Gemert-Bakel zegt grote waarde te hechten aan duurzaamheid. “Samen met het Commanderij College en andere leden van de Koploperstafel werken wij hier hard aan. Deze expositie vormt hier een mooi voorbeeld van. Vanaf vandaag kunnen bezoekers aan het gemeentehuis de werkstukken van de leerlingen bewonderen.”

Foto: Wethouder De Ruiter neemt de werkstukken in ontvangst.

Foto's:


W