Mission Olympic voor Commanderij College

GEMERT – Via de regionale voorronden waren het dames-school-handbalteam en het dames-school-softbalteam van het Commanderij College geplaatst voor de landelijke finale. Op vrijdag 8 juni vertrokken de teams naar Papendal in Arnhem voor het jaarlijkse Mission Olympic toernooi.

Na jaren in het Olympisch Stadion te hebben vertoefd, maakte het toernooi nu de overstap naar het sportmekka van Nederland. Meer dan 6000 scholieren hadden zich voor deze dag geplaatst in allerlei takken van sport. De dag begon helaas met veel en heel veel regen. Uiteindelijk werden de softbal wedstrijden dan ook afgelast. De Gemertse scholieren hebben nog wel wat vriendschappelijke oefenwedstrijden gespeeld toen de zon zich even liet zien.
De handbalsters zaten gelukkig in een zaal en daar ging het prima. De eerste wedstrijd werd meteen dik verdiend gewonnen. Nadat in twee spannende wedstrijden de punten werden verdeeld met de tegenstander eindigde het Gemertse team in de poule op een welverdiende tweede plaats. De handbalsters van het Commanderij College mochten gaan spelen om plek drie en vier en het uitzicht op een trofee. Helaas bleek de dag net te lang of de tegenstander iets te sterk en werd deze wedstrijd verloren.
De speelsters kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en ze mogen trots zijn op deze prestatie, die toch maar mooi de vierde plek van Nederland opleverde als het gaat om schoolhandbal. Foto: Boven vlnr: Nina Claassen, Suus Tielemans, Floor Donkers, Sofie vd Heuvel, Lize de Wit, coach Mark vd Heuvel. Onder: Lonne van Dartel, Daisy Manders, Mara van Dommelen, Hieke vd Heijden, Liza Rovers.

Foto's:


0