Opnieuw brede line-up bij StreetRock Bakel

BAKEL – In elke muzikale agenda van Bakel en omstreken staat 7 en 8 juli vet aangekruist. Want op die data vindt op het Bakelse kerkplein alweer de 22e editie van het Fuse StreetRock festival plaats.

Het festival, midden jaren ’90 gestart op een boerenkar, is uitgegroeid tot een aansprekend tweedaags festival met een internationale line up. Zaterdag staat de klok als vanouds op herkenbaarheid, meezingen en gewoon genieten van een viertal tribute- en coverbands. StreetRockzondag is een dag waarop bezoekers zich kunnen laten verassen door de muziek en de geweldige atmosfeer.
Zaterdag staan de cover- en tribute bands Les Truttes (B), Ground Control, Dio Legacy en Machette op het StreetRockpodium. ‘Party to the people’ is het motto van Les Truttes. De Belgische band brengt een show met een creatieve mix van muziek, spektakel en humor. Ground Control heeft een missie; het met vuur en passie uitvoeren van Bowie-nummers, soms bijna identiek aan het origineel, soms met een twist, maar altijd met respect voor de Thin White Duke zelf. Nummers als Ziggy Stardust, Space Odity en Heroes zullen niet alleen Bowie-fans, maar elke muziekliefhebber aanspreken. Diolegacy brengt een homage aan de kleine man die de devil horns aan de metal wereld introduceerde: Ronnie James Dio, met zijn bands Rainbow, Black Sabbath en natuurlijk Dio. De opener van zaterdag is Manchette, met een energieke show van 80’s hardrock.
Op zondag beslaat de line-up met Bökkers, Audrey Horne (Nor), Best of Foo, Voltage, Mooon, Load en SØWT weer een breed spectrum. Bökkers staat bekend als ‘de Overijselse zonen van de dialectrock’. Op hun toer Schorem Uut de Schiettente spelen ze zo smerig, eigenwijs en ondeugend dat iedereen er onmiddellijk van gaat houden. De Noorse band Audrey Horne speelt stevige, heavy, melodische, in-your-face rock met ballen. Best of Foo combineert pure power met meer ingetogen momenten en schakelt daarmee moeiteloos tussen de stijlen die Foo Fighters zo kenmerken. Of zoals Dave Grohl zegt: “We’re all suckers for a beautiful melody.” Dave Vermeulen’s Voltage is een good old fashioned rock band uit Brabant. Vette bluesrock is nog altijd het basisingrediënt, waaraan southern rock en americana zijn toegevoegd. Mooon brengt garage blues en psychedelische 60’s en 70’s blues, maar dan gespeeld door drie familieleden uit Aarle Rixtel. Een must see voor iedereen. Lood is een heavy groove band met geroutineerde muzikanten uit GOOM, Astrosoniq, ZEUS, The 1.90’s and Rattlesnake Shake. De verassing van 2018 is de prijswinnaar van de Battle to StreetRock. SØWT brengt een hypnotiserende mix van noise-pop en repetitive grunge.
StreetRock opent op zaterdag om 19:00 uur. Zondag gaat het festivalterrein onder de Bakelse kerktoren om 13:00 uur open. De toegang is op beide dagen gratis.

Bökkers (Foto: Robert Westera).

Foto's:


0