Tragisch ongeluk

In Milheeze heeft zich een verschrikkelijk drama afgespeeld. Na veel onduidelijkheid en speculaties is uiteindelijk vast komen te staan dat het overlijden van een van onze dorpsgenoten een tragisch ongeluk was. Een feestje dat gigantisch uit de hand is gelopen. Er is veel gezegd en geschreven, ik wil daar niets aan toevoegen, Ik wil wel een oproep doen om altijd naar elkaar te blijven omkijken. Ik las dat zijn vrienden afscheid van hem hebben genomen met een overwinning op het voetbalveld in Millus. Dat is mooi. Ik heb de naaste familie gecondoleerd en veel kracht gewenst dit grote verlies te dragen.

Het kermisseizoen was al begonnen, maar afgelopen week was De Rips aan de beurt. Mooi om te zien dat vanuit Bakel, Milheeze en De Rips een goede basis gelegd is om de komende jaren weer een kermis in het dorp te kunnen houden. Ik heb de organisatie die aan de touwtjes trekt bedankt voor hun inzet en initiatief. Ze hebben gezorgd dat met leuke, ludieke activiteiten, zoals touwtrekwedstrijden, de terrassen vol zaten en de jeugd zich kon vermaken in botsauto’s en draaimolens. Nu is Milheeze aan de beurt.

In de Mortel hebben we al weer de eerste Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Mevrouw Verhelst kreeg het lintje in een volle zaal in Café Het Anker opgespeld. De zaal was gevuld met bewoners en oud-bewoners van de Pastoor van de Eindestraat, die hun 50-jarig bestaan vierden met de presentatie van een jubileumboek over de geschiedenis van de straat en zijn (voormalige)bewoners.

Deze week staat de Avond Vierdaagse van Gemert op de agenda. Vier avonden achter elkaar mezelf vrijmaken lukt niet, dus de medaille loop ik mis, maar ik wandel wel een aantal avonden mee. Een mooie mogelijkheid om op plekken te komen waar ik wellicht nog niet geweest ben. In andere delen van het land heeft het weer nogal invloed gehad op het al dan niet doorgaan van de vierdaagse. Laten we hopen dat het droog blijft en onweer achterwege blijft. Volgens Weeronline ziet het er prima uit, dus dat kan geen excuus zijn om de wandelschoenen niet aan te trekken.

Burgemeester Michiel van Veen