Troosteloze aanblik

Wakker worden op zondag en meteen weten waar de column over moet gaan. Ik twijfel nog even over de titel want meerde woorden zouden de lading dekken.
Deze week heeft de glijbaan op de Zandseberg in Bakel het moeten ontgelden. Vandalen vonden het schijnbaar lollig om het speeltoestel om zeep te helpen. Ik citeer Inge van Dijk ;Het was een cadeau aan de jeugd van Bakel en omstreken .Ik ken Inge goed genoeg om te weten dat haar oproep op Facebook recht uit het hart kwam. Ikzelf wordt er boos en verdrietig van. Zonder het vernieuwde dorpsoverleg was er al vier jaar helemaal geen glijbaan meer geweest! Een Zandseberg zonder glijbaan is toch ondenkbaar! Ik bedenk me hierbij dat de vandalen zeker als kind daar hebben gespeeld met hun ouders. Zouden ze erover nagedacht hebben hoeveel vrijwilligers er bezig zijn alleen al voor de jeugd in het dorp? Ik noem een paar dingen die niet meer weg te denken zijn zoals dit weekend de Zeskamp en over een tijdje de Kindervakantie week en niet te vergeten de kermis. Alles om het voor de jeugd leuk te maken en het dorp leefbaar te houden en om te zorgen dat diezelfde jeugd in Bakel blijft wonen.

Gisteren reed ik er langs. Er zijn normaal met dit weer altijd mensen. Gezellig picknicken op het bankje en de kinderen spelen in het zand. Het was niemand deze keer….. Een troosteloze vernielde glijbaan op de achtergrond. Hoe triest het ook is , ik hoop dat de vandalen die dit veroorzaakt hebben er elke dag naar gaan kijken om te zien wat ze veroorzaakt hebben!

Als ik het geld had kreeg Bakel van mij een nieuwe glijbaan.

Ik sluit me aan bij de woorden van Inge van Dijk op Facebook. Het zou pas echt stoer zijn als jullie je melden om samen tot een oplossing te komen. Durf je dat? (Foto: MJ Fotografie)

Francis