Twee ‘Gemertse’ goede doelen steunen elkaar

GEMERT – Gimmert goes Alpe d’HuZes meets Josephat Torner Foundation Europe. Op maandagavond 4 juni 2018 verzamelden alle Nederlandse Kilimanjaro-beklimmers zich in Culemborg voor een inspirerende informatieavond en nadere kennismaking met elkaar. Als voorzitter van de Josephat Torner Foundation Europe en initiatiefnemer van de JTXperience 2018 hield Pieter Staadegaard uit Gemert juist zijn presentatie voor de groep toen er een bijzonder filmpje via Whatsapp op zijn telefoon binnenkwam.

Rob de Vries, eigenaar van AH Gemert, liet in dit indrukwekkende filmpje weten een prachtig bedrag van € 2.000,- te doneren aan de Josephat Torner Foundation Europe. Wat een geweldig bericht.Wat bijzonder dat 1.041 km verderop een andere groep sportievelingen en betrokkenen uit Gemert bij elkaar zat. Een groep die ook een bijzondere uitdaging aan gaat voor een goed doel.

Later hoorde Pieter Staadegaard van Rob de Vries dat hij elk jaar bij de barbecue die wordt georganiseerd bij de Alpe d’HuZes met de pet rond gaat voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding. Vervolgens verdubbelt hij dit bedrag. Dit jaar kondigde hij van tevoren aan dat hij het bedrag opnieuw zou verdubbelen, maar dat deze verdubbeling ten goede zou komen aan de Josephat Torner Foundation Europe. Josephat Torner en deze stichting zetten zich in voor de veiligheid van kinderen met albinisme in Tanzania. Deze kinderen moeten vrezen voor hun leven vanwege een verwrongen bijgeloof dat leeft onder de bevolking, namelijk dat hun ledematen geluk zouden kunnen brengen.

Voor de Josephat Torner Foundation is het de eerste keer dat ze de beklimming van de Kilimanjaro voor het goede doel organiseert. We kijken met bewondering en respect naar hoe in Gemert vorm wordt gegeven aan de actie Gimmert goes Alpe d’Huzes. Jullie zijn een inspiratie voor ons en we zijn heel trots en dankbaar dat jullie aan ons hebben gedacht daar in de Franse Alpen. Op onze beurt zullen we aan jullie denken als we eind september bovenop Mount Kilimanjaro staan!
We willen Rob de Vries en de 110 aanwezigen op de barbecue in Frankrijk ontzettend bedanken!

Op dit moment is het bij AH Gemert mogelijk om uw statiegeld te doneren aan de Josephat Torner Foundation. Helpt u ook mee de wereld veiliger te maken voor kinderen met albinisme? Kijk voor meer informatie op www.jtfe.org.

Foto's:


0