Vastenactie Gemert-Bakel goed afgesloten

GEMERT-BAKEL – Op dinsdagavond19 juni werd in De Sprank in De Mortel het Vastenproject van de parochie afgesloten. Speciale gast was Britt van Berkel van de Stichting Britt Helpt. De vastenaktie van de parochie had als doel haar stichting financieel te ondersteunen bij haar projecten in Zuid-Afrika.

Haar doel, waar ze al diverse jaren hard aan werkt, is onderwijs aan te bieden aan kansarme kinderen. Daarvoor heb je gebouwen nodig, inrichting en lesmateriaal. Ze slaagt daar wonderwel in. Als je iets echt goed op poten wilt zetten voor de Derde Wereld, dan moet je investeren in onderwijs. Britt snapt dat als geen ander.
Zij heeft scholen en kinderdagverblijven gerealiseerd in Boihuto en Mosima. Daarbij heeft ze al veel materiaal kunnen leveren, zodat het onderwijs gegarandeerd verder gaat. Het onderwijs loopt hier zo goed, dat afgelopen periode 100% van de kinderen is geslaagd.

In Mosima worden nu slaapplekken gerealiseerd, zodat veel kinderen niet zo ver hoeven te reizen. Een nieuwe project, waar ze nu aan werkt, is het voltooien van een kinderopvang in Botshelo. Dit is vooral voor ouders die het niet zelf kunnen betalen. In dit gebouw zijn dringend toiletten nodig.

Afgelopen dinsdag kreeg Britt een bedrag van € 6452,- overhandigd, bij elkaar gebracht door de Vastenaktie in de parochie. Tevens heeft de MOV-werkgroep De Mortel daar nog eens € 2000,- bij kunnen doen uit de opbrengst van de oliebollenaktie en boekenbeurs. Alles bij elkaar een geweldig resultaat. Britt heeft nog wensen voor minstens € 60.000,-. We blijven haar helpen.
Hoe kunt u helpen? Als u Britt belt op 06-19923285 dan kunt u kindertaarten bestellen of cupcakes of kleine versieringen, gemaakt in haar Afrika. Ook kunt u geld doneren voor Stichting Britt helpt op banknummer NL30RABO 0302654259. Die wensen voor € 60.000,- moeten vervuld kunnen worden.

De parochie H. Willibrordus Gemert-Bakel heeft toegezegd haar projecten drie jaar te steunen. Volgend jaar, tijdens de Vasten, is het derde jaar. Dan houden we weer actie voor haar stichting.

Foto's:


0