Walter Manders vertrekt naar statenfractie VVD Brabant

GEMERT – Walter Manders vertrekt naar de statenfractie van de VVD in Noord-Brabant. Hij is vanaf komende vrijdag woordvoerder landbouw voor de liberalen. Hij stopt daardoor per direct als raadslid in Gemert-Bakel. De nummer twee op de kieslijst van de lokale VVD, Jan Vroomans neemt de zetel van Manders over.

Manders was jarenlang voorzitter van de VVD-fractie in de Boekelse gemeenteraad. Bij de afgelopen verkiezingen voor de gemeenteraad stelde hij zich verkiesbaar in Gemert-Bakel. De VVD behaalde daarbij een zetel, die sinds 29 maart 2018 ingenomen werd door Manders. ” Statenlid worden was een ambitie die ik al jarenlang had”, verklaart Manders zijn snelle vertrek. “Toen ik ervoor gevraagd werd was de keuze snel gemaakt. Ik wist dat dat consequenties had, want mijn partij staat niet toe dat je gelijktijdig gemeenteraads- en statenlid bent.” De oud-dansschoolhouder heeft niet de indruk dat hij de lokale kiezer in de steek laat. “Als statenlid kan ik meer betekenen voor Gemert-Bakel en de regio, dan als eenpitter in de gemeenteraad.” Manders volgt in de Statenfractie Wouter Bollen op, die wethouder is geworden in Sint-Anthonis.