Brabantse Kampioenschappen in zicht

GEMERT – Alle selectiewedstrijden voor paarden en pony’s binnen kring Helmond zijn verreden. Paardensportvereniging St. Hubertus kan wederom terug kijken op een succesvol sportief seizoen.

Zowel het ponyviertal als het viertal voor paarden onder leiding van commandant Gerard Krol zijn afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen. Bij de discipline dressuur voor paarden wisten Denise Spierings- Buunen en Margreet Ypenberg over zes selectiewedstrijden het vice-kampioenschap in de wacht te slepen. Sint Hubertus is met een grote delegatie amazones aanwezig op de aankomende kampioenschappen, die gehouden worden op 28 en 29 juli te Stevensbeek. De geselecteerden zijn: Pony’s dressuur- Suzanne Koenen met Snowflake, Aniek Kanters met Orchid’s Nobell, viertal klasse CDE.L. Paarden dressuur- Denise Spierings-Buunen met Petit Jolie Penny, Brigit Schakenraad met Equi Pearl, Hilde Smits met Carina en Fantastic-Strona, Margreet Ypenberg met Fiera Irene, viertal klasse L. Paarden springen- Anouk Ypenberg met Felicitas.
Uitslagen selectiewedstrijden

Pony’s dressuur Asten: Kl. C.B Anne Verbakel met Sandy 191 pnt. , Kl . D.BB Jorn Ermers met Appie 1e196,5 pnt. , Kl. D.B Suzanne Coenen met Snowflake 195 pnt. , Kl. DE.L2 Mara Snijders met Zyra Rizona 177,5 pnt., Aniek Kanters met Orchid’s Nobell 174,5 pnt.
Viertal klasse D.L. 2emet 390 punten. De Mortel: Kl. C.B Anne Verbakel met Sandy 184 pnt., Sanne Schellekens met Lillith 182,5 pnt., Kl. D.B Suzanne Koenen met Snowflake 192 pnt., Kl. D.L2 Aniek Kanters met Orchid’s Nobell 188 pnt. Pony’s springen
De Mortel: Kl. E.B Esmeé Beyer met Spirit 4 strafpunten en 68 stijpunten. De Mortel: Kl. E.B Esmeé Beyer met Spirit 3etweemaal foutloos parcours en 78,5 stijlpunten. Paarden dressuur Lieshout: Kl. Z2 Nelleke Krol met Hilfiger 2e214 pnt., Kl. M1 Marly Morssink met Mavabo’s Ecenzo M 193 pnt., Kl. L1 Denise Spierings- Buunen met Joli Petit Penny 4e195,5 pnt. Asten: Kl. Z2 Hilde Smits met Carina 412 pnt., Kl. ZZ-L Margreet Ypenberg met Fiera Irene 1e228,5 pnt., Kl. M1 Marly Morssink met Mavabo’s Ecenzo M 185 pnt., Kl. L2 Brigit Schakenraad met Equi Pearl 197,5 pnt., Kl. L1 Denise Spierings- Buunen met Joli Petit Penny 195 pnt., Robin van Haandel met Geomaris 192 pnt., Kl. B Silke Wareman met Watson 197,5 pnt. De Mortel: Kl. ZZ-L Margreet Ypenberg met Fiera Irene 2e64,143% Hilde Smits met Andorra Mh 2e64,143%. Kl. Z1-Z2 Nelleke Krol met Hilfiger 4e65,735%. Hilde Smits met Fantastic-strona 63,529%. Kl. L2 Brigit Schakenraad met Equi Pearl 186,5 pnt.. Kl. L1 Denise Spierings-Buunen met Petit Jolie Penny 3e 189 pnt. Paarden springen De Mortel: Kl. B Anouk Ypenberg met Felicitas 4e, tweemaal foutloos parcours met 78 stijlpunten. Asten: Kl. B Anouk Ypenberg met Felicitas 3e, tweemaal foutloos parcours en 7 stijlpunten. Onlangs waren Angelique van Lankveld en haar dochter Larissa van Lankveld te gast bij een mooie dressuurwedstrijd in Grave. Larissa vormt sinds kort een combinatie met haar paard G-star en behaalde in de klasse B een nette 3eprijs met 201,5 punten. Angelique deed ook goede zaken maar dan in de klasse Z1 met haar paard Athletic Star. Deze combinatie wist een 3eprijs te behalen met 204 punten.

Denise Spierings-Buunen met Petit Jolie Penny (Foto: Margot Schoone)

Foto's:


0