Gein op ‘t Plein geslaagd in Milheeze

MILHEEZE – Een flink gevuld plein in Milheeze en veel deelnemende kinderen maakte ‘Gein op ’t Plein’ op 8 juli een fantastisch evenement.

Om 13.00 uur werd er gestart met verschillende workshops. De kinderen werden in verschillende groepen ingedeeld. Ze hebben op djembé’s mogen spelen, maar ook olietonnen, fietsbellen en bezemstelen hebben ze mogen bespelen. De kinderen vonden het geweldig. Om 15.00 uur werd er ook gestart met workshops voor blaasinstrumenten. Deze werden door leden van onze eigen Fanfare St. Cecilia uitgevoerd. Zo hebben ze ook een prachtig stukje gespeeld op blokfluiten, wat ze later tijdens het optreden mochten uitvoeren. Ze hebben ook kennis mogen maken met anders blaasinstrumenten. Dit maakte voor de kinderen erg gevarieerd.

Thuis mochten de kinderen voor deze dag eigen muziekinstrumenten maken. Aan creativiteit ontbrak. het De instrumenten zagen er geweldig uit en ze werkte ook nog echt. Tijdens het optreden hebben de kinderen zelfs een stukje gespeeld op de instrumenten die ze gemaakt hadden.

Om 17.00 uur begon het concert. Inmiddels was het plein al goed gevuld met publiek. Ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, iedereen kwam kijken wat de kinderen geleerd hadden. De kinderen mochten beginnen met het laten zien van zijn of haar eigen gemaakte instrument, waarna er ook nog een stukje werd gespeeld op deze instrumenten.Na het onthullen van de instrumenten was het de beurt aan de kinderen om te laten zien wat ze geleerd hadden tijdens de workshops. Erg spannend natuurlijk, want nu kwam het echte werk. Maar wat deden ze het fantastisch en wat was het publiek enthousiast.

Het programma werd verder nog ingevuld door oJEM, de jeugdslagwerkgroep van Slagwerkgroep Milheeze. Zij hebben onlangs deelgenomen aan het Peeltoernooi. Daar behaalde zij ‘Zeer Goed’, wat een hele knappe prestatie is voor een jeugd slagwerkgroep.

Ook de slagwerkgroep trad op tijdens het concert. Samen met Jong Nederland Asten en solisten Leon Koenen en Saskia Jacobs werden er leuke nummer zoals, Alegria, Auto Vliegtuugvan RowwenHèzeen de ElvisMedley ten gehore gebracht. Een erg leuk programma, wat voor het publiek natuurlijk erg bekend in de oren klinkt.

Het concert werd afgesloten door Fanfare Sint Cecilia. Ook zij speelde een drietal leuke nummers, die voor het publiek erg leuk waren.

Foto's:


G