Gemert-Bakel gooit er niet met de pet naar

GEMERT-BAKEL – Gemert-Bakel gooit er niet met de pet naar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers uit de gemeente kregen dinsdagavond van burgemeester Michiel van Veen een cap cadeau. De pet met de tekst ‘Van wor ik bén? Gemeente Gemert-Bakel’ beschermt tegen de zon, is een duidelijk herkenningspunt en exclusief voorbehouden aan plaatselijke wandelaars. Een collectors item dat je bij de intocht op de Via Gladiola dus liever stevig op je hoofd houdt.

De gemeente-Gemert-Bakel had de aanstaande Vierdaagselopers uitgenodigd voor een samenzijn in de raadszaal. De burgemeester –‘4 maal 30 km ongetraind en een Cuijkse garage vol stickers, emblemen en vaantjes’- heeft een geschiedenis met ’s werelds grootste meerdaagse wandelevent. Dit jaar kan hij er wegens vakantie niet bij zijn. Hij stak daarom vooraf de lokale deelnemers een hart onder de riem. Tientallen wandelaars maakten van de gelegenlijkheid gebruik om onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen en tips uit te wisselen. Daarmee is volgens Van Veen de basis voor een traditie gelegd. Bekijk de video op www.facebook.com/gemertsnieuwsbladonline.

Gemert-Bakelse Vierdaagselopers in de raadszaal

Foto's:


0