Huurders enthousiast over plannen verduurzamen woningen Goed Wonen

GEMERT – Woningcorporatie Goed Wonen Gemert timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om het verduurzamen van woningen. In 2017 en begin dit jaar zijn de eerste zogenaamde Nul-op-de-Meter woningen opgeleverd. De ambitie is om nog dit jaar zo’n 40 woningen energieneutraal en gasvrij te maken. Een enorme woningverbetering met financieel voordeel voor de huurder.

Tijdens een informatieavond op donderdag 21 juni zijn zo’n 30 huurders meegenomen in de ambitie van Goed Wonen om woningen te ‘vernommen’. In kleine groepen werd er geluisterd naar de wensen en suggesties van huurders, zodat het ook echt een gezamenlijk project wordt. ‘’Het vernommen van woningen kent natuurlijk vele voordelen’’, aldus projectleider Jur den Mulder. ‘’Voor bewoners is het wonen in een zogenaamde NOM-woning echter wel degelijk anders. Bewoners moeten bijvoorbeeld anders omgaan met de verwarming en met het ventileren van hun woning. Ook hebben bewoners een paar weken last van de werkzaamheden. Daarom vinden wij het erg belangrijk om hierin samen op te trekken’’. Jur: ‘’En dat is niet voor niks geweest. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Niet alleen omdat huurders het belang inzien van vernommen, maar ook over de wijze waarop wij het aanpakken. Luisteren naar de wensen van huurders, hen vroeg betrekken in het proces en waar mogelijk iets doen met individuele wensen. Kortom, een mooie start is gemaakt.’’

Wat is een NOM-woning?

In een NOM-woning wordt de energie die de bewoner gebruikt in principe helemaal opgewekt door zonnepanelen. NOM-woningen zijn de meest ambitieuze mogelijkheid om de CO2 uitstoot te verminderen.

Foto's:


0