#jegaathetmaken

REGIO – De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Vakmensen hebben de toekomst! Er is een groot tekort aan vakmanschap op alle niveaus. In de bouw- en infrasector is er voor iedere goede vakman op ieder niveau een goede toekomst weggelegd. Of je nu een doener of een denker bent.

De bouw is voor iedereen die graag wil meehelpen om Nederland mooier en beter te maken. Daarom worden open dagen bij opleidingen georganiseerd en is er jaarlijks de dag van de bouw waar bedrijven hun bouwprojecten openstellen voor publiek.
Er zijn talloze opleidingsmogelijkheden voor jongeren maar ook voor zij-instromers.

Bouwen doe je samen, opleiden ook Bij Bouw Infra mensen Mierlo en De Schildersvakopleiding Peelland zijn afgelopen week vijf groepen leerlingen gestart met een introductieweek. Bouw Infra mensen Mierlo, Dé Schildersvakschool Peelland (beiden verzorgen de praktijkopleiding ) en ROC ter Aa(verzorging theorie) werken intensief samen met betrekking tot het opleiden van jongeren voor de beroepen in niveau 2, 3 en 4. Beroepen als timmerman, metselaar, straatmaker, vakman grond-, water- en wegenbouw, schilder en tegelzetter kunnen gevolgd worden op niveau 2 en 3. Deze opleidingen hebben de afgelopen jaren het predicaat TOP opleiding gekregen. De opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw kan gevolgd worden op niveau 4
Leerlingen krijgen hun praktijkopleiding in (korte) stages of langdurige werkervaringsplekken bij bedrijven in de regio. Door deze samenwerking worden theorie en praktijk op elkaar afgestemd. Leerlingen worden op deze wijze opgeleid tot volwaardige vakmensen, die na hun opleiding direct kunnen meedraaien in een bouwproject.
Om kennis te maken met de opleidingen worden door het jaar heen diverse activiteiten ontplooid waaronder de doe-week op de basisscholen en de vmbo-scholen, timmer- en metselwedstrijden voor vmbo-scholen, open dagen en beroepenmarkten. Daarnaast is het altijd mogelijk om een dagje mee te lopen bij een van de opleidingen.
Baangarantie
Afhankelijk van kennis en kunde start je in niveau 2 en 3 in een BOL opleiding met stagevergoeding of een BBL opleiding met salaris. Voor iedereen in niveau 2 en 3 geldt een opleidingsgarantie en gedurende de opleiding een baangarantie.
Bouwinframensen Mierlo laat zich zien tijdens de Skills.
Samen met het ROC ter Aa heeft Bouw Infra mensen Mierlo al een vijftal jaren op rij, in diverse vakgebieden, een Nederlands Kampioen geleverd. Ook dit jaar gaan zullen twee van de leerlingen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Euroskills in Boedapest.

Heb je interesse in een bouwopleiding, wil je je nog aanmelden voor het volgend schooljaar, of heb je een andere vraag, stuur een mail naar info@bouwinframensen-mierlo.nlof bel 0492-665505.

Foto's:


0