Kijken doe je met je ogen, zien met de ziel

GEMERT – Op maandagavond 23 juli geeft Henk Driessen uit Deurne om 19.30 uur een lezing over het leven van Vincent van Gogh bij Dientje in Gemert. Om 19.00 uur gaat de zaal open.

Bij Vincent van Gogh denken Nederlanders aan vier dingen, namelijk kunstschilder, krankzinnigheid, De Zonnebloemen en zijn afgesneden oor. Henk gaat op alle vier de onderwerpen in. Ook vertelt hij over de liefdes die Vincent in zijn leven beleefde en die allemaal stukliepen. Margot Begemann uit Nuenen wilde bijvoorbeeld met hem trouwen. Maar waarom ging dit niet door? En waarom kreeg Vincent op het einde van zijn leven een positieve recensie. Waarom was hij volgens Claude Monet de grote ster van de tentoonstelling? Hoe reageerde Vincent hierop? Ook de rol van zijn broer Theo in het leven van Vincent mag niet onvermeld blijven. Henk organiseert deze avond want hij maakt deel uit van Herstelreizen. Deze verzorgt een trip van Amsterdam naar Nuenen die plaatsvindt op 29 juli, de sterfdag van Vincent. Maarten Muis vertelt hierover. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Een vrijwillige donatie is gewenst.

Foto's:


0
  1. Welke zaal gaat er open om 19.00 uur? In het artikel staat niet waar de lezing is!