Kunstmarkt Gemert op 19 augustus 2018

Op zondag 19 augustus organiseert Stichting Kunstmarkt Gemert het jaarlijks terugkerende kunstevenement aan het Ridderplein in het dorpscentrum: de Kunstmarkt Gemert. Op deze markt tonen een verscheidenheid aan professionele en amateurkunstenaars hun werk. Uit 140 aanmeldingen heeft de ballotagecommissie van de stichting 76 kunstenaars geselecteerd voor de Kunstmarkt Gemert van dit jaar. De kunstmarkt is gratis toegankelijk voor het publiek.

 

Grote verscheidenheid aan kunst

Hoewel op de markt ook internationale kunstenaars te vinden zijn, komen de meeste artiesten uit de provincie. Naast veel schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken zijn er ook sieraden te vinden op de kunstmarkt en zelfs wearable art in de vorm van artistieke spijkerjasjes van de Tilburgse Miekie Timmers. Benieuwd wat een kunstenaar uit Gemert voor een werk maakt? Neem dan een kijkje bij Adri van Daal   Hij is fotograaf en maakt photo-art. Ook zijn er weer een aantal kunstenaars aanwezig die via de ateliers van Artoro   bij de Kunstmarkt Gemert terecht zijn gekomen, zoals Haizeng Ko. Haar tekeningen laten intense kleuren en diepte zien. Net als vorig jaar zullen een aantal kunstenaars aan de hand van demonstraties hun werkwijze tonen aan het publiek.

 

Zelf op de kunstmarkt staan?

Alle kramen op de kunstmarkt zijn voor dit jaar al toegewezen, maar voor volgend jaar start er weer een nieuwe inschrijvingsronde. Vanaf 1 januari 2019 kan er uitsluitend via de website van Stichting Kunstmarkt Gemert ingeschreven worden. Met de inschrijving stuurt u drie digitale foto’s mee die representatief zijn voor het werk dat u op de kunstmarkt wilt tonen. Aan de hand daarvan zal de Stichting Kunstmarkt Gemert bepalen of het werk een plekje op de markt kan krijgen. Mocht u tot de gelukkigen behoren, dan is het aan te raden om flyers te drukken bij print24  of een vergelijkbare aanbieder, om extra informatie te kunnen geven bij de werken. Bekijk voor een impressie ook het fotoverslag dat Gemerts Nieuwsblad vorig jaar  maakte van de kunstmarkt. Zo kunt u alvast inspiratie opdoen voor het inrichten van uw stand.

 

Alle praktische info op een rij

Wat? Kunstmarkt Gemert

Waar? Ridderplein in het centrum van Gemert

Wanneer? Zondag 19 augustus

Hoe laat? 12:00 tot 17:00 uur

Info: www.kunstmarktgemert.nl

Entree gratis

 

 

Foto's:


p