Nostalgische kermis Boerenbondsmuseum

GEMERT – Komend weekend is het weer drie dagen lang zwieren, zwaaien en rondjes draaien bij het Boerenbondsmuseum. Want op zaterdag 14 juli (18.00 tot 21.00 uur) en op zondag 15 juli en maandag 16 juli (13.00 tot 21.00 uur) wordt weer de jaarlijkse nostalgische kermis gehouden. Dit jaar is de kermis groter dan ooit tevoren; een feestelijk begin van de schoolvakantie.

Ook dit jaar zijn er weer tal van attracties die doen denken aan de kermis van een Brabants dorp begin vorige eeuw. Zo zijn er weer de mallemolen (uit 1874), de luchtschommel (uit 1924), de kop van jut (uit 1936) en de zweefmolen. Maar ook kan er weer gevist worden naar leuke prijsjes, is er een grabbelton, is de balgooiwagen aanwezig, kan er touwtje worden getrokken, kan er worden blik gegooid, staat er een rad van avontuur en kun in de toekomst gekeken worden met een heuse waarzegster. Er zijn ook diverse nieuwe attracties: buks schieten, kegelspel, katapult schieten, drie op een rij en ringwerpen.
Ook staan er weer enkele authentieke zigeunerwoonwagens en kan er op een kleine pony worden gereden. Voor de inwendige mens zijn er oliebollen en pannenkoeken en is er een snoep- en ijskraam.
Naast de normale entreeprijs van het museum betalen bezoekers slechts 10 eurocent per attractie. De nostalgische kermis biedt drie dagen volop plezier voor jong en oud, met ouderwets lage prijzen. Behalve leuke kleine prijzen zijn er ook waardepunten te winnen. Door deze punten te verzamelen kan gekozen worden uit grotere prijzen in de prijsjescorner.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook onze tentoonstellingen te bezichtigen. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Gratis kinderactiviteiten tijdens de zomerperiode
Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, mogen kinderen op woensdagmiddag iets vlechten van wilgentenen, kunnen kinderen donderdagmiddag een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes rijden met de ponykar. Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebookpagina.(foto: Jo van Es)

Foto's:


0