Sprookje StreetRock Bakel duurt voort

BAKEL – Er was eens een festival in het centrum van Bakel genaamd StreetRock. Dat moedig strijd leverde om anders dan anderen, een gratis festival te organiseren. Dit jaar voor de 22e maal.

Op zaterdag trapte klein Duimpje af in de vorm van Machetté. Klein Duimpje? Met zeven mijlslaarzenaan denderde Machettéhet podium op. Iedereen wakker schuddend met een energiek optreden, waar je U tegen zegt. De internationale band Dio Legacyliet de Ronny James Dio fans meezingen met zijn grootste hits in diverse bands. Groundcontrolzorgde dat veelal de dames aan het swingen kwamen bij de klanken van David Bowie.

Les Truttes bracht als afsluiter, de ‘Party to the people’; een feest voor oor en oog. Het sprookje begon zondag, met de winnaar van de Battle to StreetRock: SØWT.

SØWT

SØWT bracht een show waarbij zangeres Daniëlle van sneeuwwitje in de psychopatische heks kon veranderen. Muziek die doet denken aan een indrukwekkende mix van Nirvana en Hole. Lood denderde loodzwaar over het terrein, het overwegend zwartgeklede publiek kluisterend aan hun heavy groovy stoner sound. Mooon bracht kleur in de tent, met hun 60’s en 70’s Garage Blues, waar de felgekleurde 60’s jurkje naar het podium schoven. De Blues hing al in de lucht, dus voor Dave Vermeulens Voltage was het bedje gespreid om een geweldige show neer te zetten. Een sprookje? Nee, werkelijk geweldig. Dat lieten de mensen van The best of Foo niet op zich zitten. Zij zetten een solide show neer, waarbij de beste Foo Fighter hits de bühne passeerden.

Audrey Horne

Festivalwinnaar was dit jaar ongetwijfeld de Noorse band Audrey Horne. De ene na de andere dubbele gitaarsolo vloog door de lucht. Het publiek opzwepend tot een geweldige climax. Een climax waarbij de zanger het publiek indook om samen met de fans verder te zingen. Een climax waarbij de twee gitaristen hem nakwamen en midden in het publiek de solo’s voort te zetten. Afsluiter van het weekend waren de dialectrockers van de Bökkers. Bij ‘Iederee hef een reden’ brak menig vrouwenhart. De vrouwen klommen vervolgens massaal het podium op, om het StreetRockverhaaltje feestelijk uit te blazen.

StreetRock

Het was weer een sprookje dit jaar op StreetRock, niet met de meeste bezoekers, niet met de grootste omzetten, maar het was wel een erg gezellig feestje. StreetRock dankt alle vrijwilligers en sponsoren, want zonder hen zou dit sprookje snel voorbij zijn. Volgend jaar vindt StraatRock plaats op 13 en 14 juli. (Foto:’s Marcel van Gerwen).

Foto's:


_________SSSSSSSS