Triathlondebuut Richard Dwanna

GEMERT – Vier triatleten van Triathlongroep Gemert namen op 1 juli bij tropische temperaturen deel aan de Squadra kwart triathlon in Nuenen. Deze werd gehouden rondom Strandbad Nuenen en bestond uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Drie van hen stonden al vaker aan de start in Nuenen maar voor Richard Dwanna was het zijn eerste officiële triathlon.

Als actief mountainbiker werd Richard Dwanna drie jaar geleden lid van triathlongroep Gemert waar hij zich stapsgewijs bekwaamde in de triathlonsport. Aanvankelijk begon hij met hardlopen en later ook met het aanleren van de juiste zwemtechniek. Richard is hier in de afgelopen jaren enorm in gegroeid en was klaar voor zijn eerste uitdaging. In een mooie tijd van 2 uur en 30 minuten volbracht hij zijn eerste kwart triathlon met een uitstekende zwemtijd van 22:54, een fietstijd van 58:24 en een looptijd van 1:02:39. Met zijn sterkste onderdeel, het fietsen, kon hij zich zelfs meten met de besten. Mireille van schijndel kende een goed begin door als vierde vrouw na 19 minuten uit het water te komen. Ze eindigde als tweede in haar leeftijdscategorie met een totaaltijd van 2:32:08. Na een vijfde plaats vorig jaar ging Leon Rooijakkers dit jaar voor het podium. Ondanks dat Leon nog niet helemaal hersteld was van een verkoudheid eindigde hij met een scherpe tijd van 1:56:29 als achtste in het overall klassement. Peter van der Putten stond al ruim 15 keer aan de start in Nuenen. In verband met de hitte zette de routenier met een aangepast tempo wederom een mooie tijd neer van 2:22:39.

Foto's:


0