Zomeravondconcert Musis Sacrum

BAKEL – Op donderdagavond 5 juli vond buiten bij de Musis Sacrum hal de eerste editie van het zomeravondconcert van Musis Sacrum Bakel plaats. De slagwerkgroep, harmonie en twirl hebben hier samen met de aanwezige toeschouwers het muzikale jaar mooi afgesloten. Natuurlijk werd er vooruitgeblikt op de welverdiende vakantie, dit alles onder het genot van een drankje en de volop aanwezige zon.

Na een welkomstwoord van voorzitter Paul van Tiel liet de harmonie onder leiding van Sef Pijpers zich horen met onder andere ‘Royal Processional’ en ‘Puszta’ , een collectie van vier zigeunerdansen. Ook mochten de toeschouwers raden welke fictieve personages muzikaal uitgebeeld waren in het nummer ‘Who’s that masked man?’. De ‘Ghostbusters’ kwamen langs in het gelijknamige nummer en de mars ‘Mercury’ werd door velen erg op prijs gesteld.
Onder leiding van Peter Bergmans liet de slagwerkgroep horen de afgelopen tijd ook niet stil gezeten te hebben, met onder andere het concertwerk ‘Pictures’ en iets lichtere werken als ‘Saiha’, ‘Shape of you’, ‘Groovy nights’ en’ Despacito’. Bij laatstgenoemde zomerhit werd de slagwerkgroep aangevuld met een klein blazersensemble en een basgitarist om het nummer net wat extra’s mee te geven.
ShowTwirl bracht met hun ‘Wedstrijd mix’ een mooie snelle dans die erg gewaardeerd werd, op vlotte muziek die bij dit zomers evenement paste.
Het afsluitende muziekstuk ‘Arabian Dances’, dat door harmonie en slagwerkgroep gezamenlijk werd uitgevoerd, werd opgedragen aan de schenker, Piet van de Ven. Die mocht dit jaar zijn 70-jarig lidmaatschap beleven.
Al met al kan Musis Sacrum terug kijken op een erg geslaagde eerste editie van het zomeravondconcert en dus zal er zeker volgend jaar weer een zomeravondconcert plaatsvinden. (foto: Thijs Poels)

Foto's:


0