Aftellen naar Zebra Festival: nog 2 weken!

GEMERT – Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus vindt voor de dertigste keer het Zebra Festival plaats. Zoals altijd in en rondom De Bunker aan de St. Annastraat. Om het jubileum te vieren is Zebra dit jaar voor iedereen gratis toegankelijk!

Op vrijdag begint het jubileumfestival om 20 uur af met o.a. de fantastische gasten van The Mariños, DJ’s en enkele verrassingsacts. Op zaterdag gaan we vanaf 14 uur is het knallen met heel veel bands en artiesten op 4 verschillende podia, binnen en buiten. Het Zebra festival vindt plaats in en rondom De Bunker aan de St. Annastraat in Gemert.

De organisatie hoopt het ook dit jaar gratis te kunnen houden. Draag je Zebra een warm hart toe, steun het festival dan met een kleine bijdrage (grote mag natuurlijk ook). Kijk voor meer info op www.zebrafestival.nl bij “vrienden” en volg Zebra op Facebook.

Back to the future

Zebra staat in het teken van Back to the future. We kunnen genieten van bands die hun sporen op zebra al lang verdiend hebben, maar zoals altijd hebben de programmeurs gezocht naar nieuw en aanstormend talent. En gevonden! De live-shows worden afgewisseld met fantastische DJ’s die een muzikale reis door de tijd gaan maken.

De komende weken tellen we af naar Zebra met steeds een nieuwe band en een oude bekende. Deze week: The Mariños en PEER.

PEER

De Zeeuwse band PEER timmert flink aan de weg met zijn herkenbare Arctic Monkeys-sound. Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single ‘I Don’t Wanna’ zijn debuut-EP ‘Mad For It!’ aan, waarvoor de leden de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLOF- bassist Peter Slager. De EP verschijnt in het voorjaar van 2017 en bevat zeven krachtige, energieke nummers met refreinen die je de rest van de week niet meer uit je hoofd krijgt. Voor de video-opname van de single ‘Emily’ reist de band af naar favoriete stad Liverpool, waar PEER eerder dat jaar al speelde in de befaamde Cavern Club.. Het optreden op het Mood Indigo, IIT Bombay-festival, het grootste culturele festival van India, was hierin zeker een hoogtepunt te noemen. Dit jaar staan de Zeeuwen op Zebra!

The Mariños

Zeiknatte, instrumentale surfklassiekers in een pittige marinade van garage-rock en een vleugje rockabilly. The Mariños brengen een energieke show, sexy dance-moves en een flinke dosis gitaarporno. Arturo El Grande himself verzorgt het vlijmscherpe commentaar. Bij hun vorige optreden op Zebra sloeg de vlam in de pan! Waar ze precies vandaan komen weet niemand, maar het dak gaat eraf, er wordt gedanst, gelachen, nog meer gelachen en nog lang over nagepraat. Viva los Mariños! VIVA!!!

Foto's:


0