Landgeitenkeuring bij Boerenbondsmuseum

GEMERT – Bij het Boerenbondsmuseum kunt u zondag 12 augustus het prachtige Landgeitenras bewonderen. De landgeit is een Oudhollands ras en daarmee levend erfgoed. Dit ras wordt zowel hobbymatig gehouden als voor natuurbegrazing ingezet. De dag begint om 11.00 uur met een landgeitenkeuring. Deze keuring wordt georganiseerd door de Landelijke Fokkersclub afdeling Zuid.

Vanaf 11.00 uur staan de geiten en bokken weer in de rij om zich te laten keuren, zodat ze weer goedgekeurd aan de fokkerij deel kunnen nemen. Ieder jaar opnieuw wordt door keurmeesters gekeken of ze voldoen aan de kenmerken die een landgeit hoort te hebben. Kom gerust een kijkje nemen bij deze keuring.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en is ook onze jaartentoonstelling te bezichtigen. Er zijn demonstraties van een tingieter en kinderen mogen deze zondag een klompje schilderen.
Het museum is deze zondag open vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Leukste uitje van Brabant

ANWB organiseert ook dit jaar weer de verkiezing ‘Leukste uitje van Brabant’. In 2016 won het Boerenbondsmuseum deze verkiezing. Ook dit jaar wil het museum weer een gooi doen naar deze titel. Daarom een oproep aan iedereen om te stemmen via www.anwbleuksteuitje.nl. Er kan gestemd worden tot en met 4 november.

Appels persen

Vanwege het warme weer wordt de thema-zondag “Appels persen en appelmoes maken” gehouden op zondag 2 september. Heeft u zelf appels om te laten persen geef dit dan door via (0492) 36 64 44 of via info@boerenbondsmuseum.nl. Dan kunt u deze zondag uw eigen appels laten verwerken tot appelsap of appelmoes. Aanmelden is voor deze activiteit noodzakelijk. Graag vernemen wij van u op welk tijdstip u wenst te komen en hoeveel kilo appels en/ of peren u meebrengt.

Gratis kinderactiviteiten

Tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen, donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes met de ponykar rijden.

www.boerenbondsmuseum.nl. Volg het Boerenbondsmuseum op Facebook voor de meest actuele informatie en nieuws.

Foto's:


0