Mini-toernooi bij vv Gemert

GEMERT – Op sportpark Molenbroek wordt komend weekeinde de tweede editie gehouden van het vv Gemert-mini-toernooi. Vier ploegen spelen elk twee wedstrijden. De winnaar gaat er met een bescheiden geldprijs vandoor.

Vorig jaar werd het deelnemersveld gevormd door Gemert, RKHVV (Huissen), Dongen en sc Woezik. De zwartwitten wonnen toen het eigen toernooi. Dit jaar zijn opnieuw drie ploegen uitgenodigd: Jong Achilles’29 en de derdedivisionisten UNA (Veldhoven) en Dongen.
Voor de ploeg van Reinald Boeren is het een mooie testcase, zo halverwege de voorbereiding. Op woensdag 22 augustus staat de eerste wedstrijd ‘om het echie’ op het programma: de bekerwedstrijd tegen ADO’20 of Hoek. Dan moet de ploeg er staan en tot die tijd wachten nog drie wedstrijden: de twee van komend weekeinde en op zondag 18 augustus uit tegen RKHVV.
Komend weekeinde is de toegang op sportpark Molenbroek gratis. Het mini-toernooi vangt op vrijdagavond 20 uur aan met twee duels: op het hoofdveld speelt Gemert tegen Jong Achilles’29. Het team uit Groesbeek degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en gaat komend seizoen verder in de beloftencompetitie van het betaald voetbal. Op veld 1 spelen tegelijkertijd de derdedivisionisten Dongen en UNA.
De zaterdag is vrij en zondag wordt het toernooi hervat met twee wedstrijden, die beide op het hoofdveld worden gespeeld. Om 12.30 uur speelt Dongen tegen Jong Achilles’29. Om 15.00 uur gevolgd door Gemert-UNA. De zwartwitten en Veldhovenaren speelden vroeger regelmatig in competitieverband tegen elkaar maar door de opmars van de Zeelster club is dat er de laatste jaren niet van gekomen. UNA speelde twee jaar geleden in de tweede divisie, degradeerde daaruit en miste afgelopen seizoen de titel in de derde divisie op een haar.
Gemert kan dus vol aan de bak op de eigen accommodatie, waar de supporters alle gelegenheid krijgen om het ‘nieuwe Gemert’ te aanschouwen.

Foto's:


0