Nieuwe kansen voor agrarische natuur

GEMERT-BAKEL – Het Collectief Agrarisch Natuurbeheer Oost-Brabant organiseert in samenwerking met de gemeente Gemert-Bakel een voorlichtingsavond over de mogelijkheden om meer biodiversiteit in het buitengebied te creëren en er ook nog geld aan te verdienen.

Alle bewoners van het buitengebied met een stuk grond kunnen gebruik maken van enkele subsidieregelingen die gericht zijn op de bevordering van de biodiversiteit. Dit kan gaan over grotere percelen waar een beheerovereenkomst met Collectief Oost-Brabant afgesloten kan worden of b.v. een groep treurwilgen die onder de Stika regeling vallen.
Als u grond en interesse hebt moet u zeker komen luisteren naar deze bijeenkomst die op dinsdag 14 augustus om 20.00 uur bij Hotel Restaurant Keizersberg te Elsendorp is.

Regelingen
De verschillende regelingen zullen besproken en toegelicht worden door onze veldmedewerker Martien Vinken. Peter van Leeuwen, die nu al verschillende jaren ervaring heeft met agrarisch natuurbeheer zal zijn ervaringen met u delen. Hij toont aan dat ecologie samen kan gaan met economie.
Ook hebben de mensen van De Groene Heerlijckheid in Gemert-Bakel al jaren ervaring met de teelt van bv bloemrijke randen.Zij willen u graag met raad en daad bijstaan om de verschillende teelten tot een succes te maken. Erik van der Staak zal u vertellen hoe zij u kunnen ontzorgen.
Vindt u ook dat de biodiversiteit uw steun kan gebruiken en u wilt komen luisteren, meld u aan voor deze avond via info@martienvinken.nl of tel.0627122721.

Foto's:


a