Podium binnen handbereik voor Luc Scheepers

GEMERT – Tijdens de zesde ronde van het Nederlands Kampioenschap karten in Berghem heeft Gemertenaar Luc Scheepers hard geknokt voor een goede podiumpositie, maar door een twijfelachtige tijdstraf viel hij terug naar positie zes.

Het favoriete circuit van Luc was in het voorjaar goed voor een derde positie in de finalerace. Ditmaal werd het circuit in Berghem weer aangedaan, waar de baanlay-out verlengd was naar ‘Grand Prix’. Dat betekende twee extra chicanes, die in de voorbereiding voor wat balansproblemen in de kart zorgden. De kwalificatie was slechts goed voor een zesde startpositie tijdens de pre-finale. Deze race werd op zondagochtend prima verreden, en Luc kwam op de op dat moment hoogst haalbare derde plek over de finish.
De finale race werd dus vanaf die derde plek gestart. Tegen het einde van de wedstrijd ontstsond een boeiend gevecht om de tweede plek. De leider in het kampioenschap werd op legendarische manier, geheel onverwacht, door Luc voorbij gestoken. Aan de andere kant van het circuit werd Luc weer listig teruggepakt. Door dit duw- en trekwerk werd Luc aan de voorkant aangetikt, wat door de wedstrijdleiding als onsportief rijgedrag werd beoordeeld. Hij kwam als derde over de finish, maar door een tijdstraf van vijf seconden werd hij als zesde geklasseerd. Dat was voor Luc een enorme teleurstelling en voelde niet als loon naar hard werken. Luc behoudt zijn vierde positie bij de tussenstand om het NK, en zal op 16 september in Eindhoven wederom proberen om verder naar voren te komen.

Foto's:


0