Voeding bij darmklachten

Veel mensen hebben darmklachten, vaak na het eten of zelfs de hele dag door. Je krijgt de diagnose prikkelbare darmsyndroom (PDS). Je kunt er geen touw aan vast knopen welke voeding de winderigheid, het opgeblazen gevoel of de afwijkende ontlasting veroorzaakt en je creëert een eigen voedingspatroon in de hoop op minder klachten. Met alle gevolgen van dien: want krijg je nog wel voldoende voedingsstoffen binnen en worden je klachten echt minder?
Ik ben Anke Neijts, gespecialiseerd diëtist in het FODMAPdieet. Een dieet waar 80 procent van de mensen met PDS baat bij heeft. Het dieet is gericht op het elimineren en herintroduceren van koolhydraatgroepen (FODMAP’s) om te ontdekken waar de klachten vandaan komen. Deze FODMAP’s worden niet of slecht opgenomen waardoor ze in de dikke darm terecht komen, daar worden ze gefermenteerd door darmbacteriën. Dit resulteert in productie van stoffen en gassen. Bij mensen met PDS geeft dit klachten.
Ook kan ik je begeleiden bij intoleranties, coeliakie, of andere darmklachten. Of bij andere ziektebeelden als diabetes, hoog-cholesterol, hypertensie, ondergewicht of overgewicht.
Ik ben een diëtist bij wie je met een goed gevoel naar binnen loopt, maar met een nog beter gevoel de deur uitgaat!
Neem gerust vrijblijvend contact op.

www.ankevoedingendieet.nl
06 36141282

Foto's:


0