Talent BMX Team internationaal in Massenhoven

HANDEL – Het Handelse Talent BMX Team nam op op 25 en 26 augustus deel aan de tweede ronde in de 3-Nations BMX Cup, die in Massenhoven (België) werd verreden. Eerder al werd de eerste ronde in Ahnatal (Duitsland) georganiseerd en de derde ronde vindt in Nederland plaats op 8 en 9 september in Assen.

Op zaterdag kwamen vier rijders van het Talent BMX Team in actie maar zij werden alle vier voortijdig uitgeschakeld. Het liep allemaal niet zoals het zou moeten met onder andere moeilijkheden bij de start en gedrang in de bochten. Daardoor vielen de resultaten misschien wel iets tegen. Bovendien hadden de rijders te maken met zware tegenstanders. Bij Jur van Brussel (Boys 8 jaar en jonger) viel dat nog mee want hij bereikte na drie eerste plaatsen in de manches en een derde plaats in de kwartfinale toch de halve finale. Hierin kwam hij net een plaatsje tekort voor deelname aan de grote finale. Jur werd hierin als vijfde genoteerd. Finn van Brussel werd zesde in de achtste finale na sterk gereden manches en Guus van den Eijnden en Ralf van den Broek moesten in hun klasse tevreden zijn met een zevende plaats in de kwartfinale. Ook dezer rijders reden goede kwalificatierondes. Ralf wist zelfs drie manches te winnen en een tweede plek te veroveren in de achtste finale.
Zondag waren er zeven deelnemers van het team aanwezig om te strijden voor een ereplaats. Teammanager Harm van Brussel, die na lange tijd weer eens had ingeschreven voor een wedstrijd, reed als 41-jarige de concurrentie naar huis in de klasse Men 25 jaar en ouder. Harm hoefde alleen maar manches te rijden waarin hij twee keer eerste- en een keer tweede werd. Voldoende dus voor de eindzege. Zoon Jur van Brussel was verder ook de enige van de teamleden die een finaleplaats wist af te dwingen. Hij werd in de finale bij de Boys 8 jaar en jonger achtste. In eerste instantie was hij daar niet echt tevreden mee maar achteraf besefte hij wel dat hij de enige Nederlander was die zich voor de grote finale geplaatst had. De andere vijf leden hadden het zondag ook niet gemakkelijk en moesten het na goede uitslagen in de kwalificatierondes doen met het behalen van de achtste finale (Finn van Brussel en Ralf van den Broek), de kwartfinale (Guus van den Eijnden) en de halve finale (Pieter van Lankveld). Voor Pieter was het wel sneu want door een valpartij in deze halve finale wist hij jammer genoeg niet de grote finale te halen. Voor Matthew van Dam (Men 17/24 jaar) was de tegenstand te sterk. Matthew was na de manches (6-5-5) uitgeschakeld voor deelname aan de kwartfinale.
De volgende wedstrijd is de vierde wedstrijd in de BMX Topcompetitie Deze wedstrijd wordt op zondag 2 september georganiseerd door BMX-vereniging DVO in Haaksbergen.

Jur van Brussel.

Foto's:


0